Málnás joghurttorta
Jól behűtve igazi nyári finomság. Bográcsozásra voltunk hivatalosak a barátainkhoz, akik szeretik a sütijeimet, így ezzel a kis finomsággal leptem meg a társaságot. Nemhogy panasz nem volt rá, de mindenki odáig volt érte! :d
Málnás joghurttorta
Hozzávalók 12 személyre
Brownie hozzávalói
- 55 gr étcsoki a brownie
- 55 gr vaj a brownie
- 110 gr kristálycukor
- 40 gr liszt
- 15 gr holland kakaópor
- 1 tojás
A krémhez
- 300 gr natúr joghurt
- 40 gr fehércsokoládé
- 120 gr kristálycukor
- 2,5 dl habtejszín
- 1/2 csomag habfixáló
- 100 gr málna
- 4 lap zselatin
A zseléhez
- 100 gr málna
- kb. 3 ek cukor
- 5 gr zselatin
- 1 ek víz
A mázhoz
- 50 gr csoki
- 5 gr vaj
- 45 gr habtejszín
Elkészítés:
A formánk alját béleljük ki sütőpapírral, és melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A csokit a vajjal olvasszuk fel, és a tojást a cukorral alaposan keverjük el.
Adjuk hozzá a kakaós lisztet, majd végül az olvasztott csokit, és az egészet simítsuk a formába, majd kb. 20 perc alatt süssük készre. Hagyjuk hűlni, majd tegyük egy tortakartonra (vagy arra a tálra, amin felszolgáljuk), és tegyük rá vissza a karikát.
Amennyiben igazi tejszínt használsz, most áztasd be a 2 lapzselatint hideg vízbe.
A joghurt felét a cukor felével keverjük el, majd mehet bele az olvasztott fehércsoki, és a habfixáló felével habbá vert tejszín. A lapzselatinból kinyomjuk a vizet, mikróban 1-2 mp alatt megolvasztjuk, és szintén a krémbe keverjük.
Ezt a krémet elsimítjuk a brownie-n, és hagyjuk a hűtőben kicsit hűlni. Állati tejszínnel dolgozva legalább egy órát hagyjuk dermedni.
A málnát villával összetörjük, majd a cukorral felfőzzük.
Elkeverjük benne a kis vízben megduzzasztott zselatint, majd a habra simítjuk, és ismét dermesztjük, míg a zselatin meg nem köt.
A málnás habnál ugyanúgy járunk el, mint előbb a sima joghurtosnál, csak itt az összetört málnát is elkeverjük a joghurttal, cukorral.
A megdermedt zselére simítjuk és ismét hűtjük.
A csokit darabokra törjük, a tejszínt felmelegítjük.
A forró tejszínnel leöntjük a csokit, simára keverjük, majd elkeverjük benne a darabka vajat is, és ezzel öntjük le a megdermedt málnahabot.
Hűtőben hagyjuk pihenni 4-5 órát.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept