Bazsalikomos gnocchi zelleres paradicsomszósszal

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Házi permet pattanásos bőrre, tengeri sóval és magnéziummal »

Itt vágd el a nadrágot, hogy csinos felső legyen belőle: csak egy nyisszantás »

Szomszéd lányból a végzet asszonya: Margot Robbie átalakulásai »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Tálaláskor kanalazzuk a tányérba az elkészült paradicsomszószt, majd rakjunk rá ízlés szerint a bazsalikomos gnocchiból. Ezután reszeljünk rá sajtot, majd úgy kínáljuk.

Hozzávalók 2 személyre:

Hozzávalók a gnocchihoz

  • 50 dkg krumpli
  • kb. 15 dkg liszt (v. amennyit a krumpli felvesz)
  • 1 db tojássárgája
  • 1 mk só
  • 1 marék friss bazsalikom

A zelleres paradicsomszószhoz

  • 50 dkg paradicsom
  • 1 db vöröshagyma
  • 2-3 szál zellerzöld
  • 2 ek ketchup
  • 1 tk cukor
  • csipet só
  • 2 ek olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit főzzük meg enyhén sós vízben, majd szűrjük le. Ezután krumplinyomón nyomjuk át, és hűtsük ki, hogy éppen csak langyos legyen. (Villával is összetörhetjük jó pépesre.)

Ezután adjuk hozzá a lisztet, a sót, a tojássárgát, és az apróra összevágott bazsalikomot, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát. (Ne gyúrjuk sokáig, mert akkor a tészta egyre lágyabb lesz.)

Ezután osszuk el négy részre a tésztát, és sodorjunk mindegyikből kb. 2 cm magas rudat, majd vágjuk fel kb. 1,5 cm-es darabokra. Ezután egyesével, egy villa segítségével formázzuk meg, majd hagyjuk 15 percet piheni mielőtt kifőznénk.

Egy edényben tegyünk fel melegedni vizet, majd amikor már forr, óvatosan tegyük bele a gnocchit. Ezután várjuk meg, míg feljön a víz tetejére, majd főzzük még 1-2 percig. Végül szűrjük le, majd ízlés szerinti szósszal kínáljuk.

A paradicsomot vágjuk fel kisebb darabokra. A vöröshagymát aprítsuk fel.

Hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a feldarabolt paradicsomot, sózzuk, szórjuk meg a cukorral, tegyük bele a zellerzöldet, majd főzzük kb. 20 percig.

Amikor a paradicsom puhára főtt, vegyük ki a zellerzöldet, majd turmixoljuk össze. Ezután szűrjük át egy szitán, hogy a magok ne kerüljenek bele, majd öntsük vissza az edénybe.

Tegyük vissza a tűzre, adjuk hozzá a ketchupot, ha szükséges ízesítsünk utána, majd kevergetve főzzük pár percig, hogy kellően besűrűsödjön.

Blog.hu ajánló