Almás, hurkás pite

Ez is érdekelhet

Pikali Gerda hisz a sors erejében: mindenkinek megvan a maga feladata, amit be kell teljesítenie (x)

Házépítési kisokos: ha még nincs elképzelésed az új otthonodat illetően (x)

beauty and style

Ezek a legdivatosabb állatmintás darabok az üzletekben: 10 ezer forint alatt »

Ezt soha ne tedd a bőröddel: korábban fogsz ráncosodni, ha így bánsz vele »

Nicole Kidman hajszíne az őszi szezon új kedvence: ezt fogják legtöbbször kikeverni a fodrászok »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Férjem már többször járt Belgiumban, barátoknál. Mesélte, mi mindent kóstoltak, és hogyan harmonizáltak elsőre furának tűnő ízek. Ki kellett próbálnom valami elsőre talán szokatlan párosítást.

Hozzávalók 6 személyre:

  • 125 gr liszt
  • 75 gr puha vaj
  • 1 nagy csipet só
  • 1 csipet kristálycukor
  • 1 S-es tojás
  • ha szükséges, max. 1 evőkanál hideg tej
  • 2 nagy alma
  • 15 cm véres hurka (májassal is jó)
  • 14 dkg vaj
  • 80 gr kristálycukor
  • fél citrom leve
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 közepes hagyma
  • őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd a sóval, cukorral és a tojással sima tésztává gyúrjuk. A liszttől és a tojás méretétől függ, hogy kell-e bele még folyadék. Ha igen, kevéske tejet gyúrjunk bele.
Lisztezett felületen 3 mm vastagságú kör alakra nyújtjuk, majd belefektetjük a formába. (Az oldalain is húzzuk fel.) Az alját villával megszurkáljuk, és hűtőbe tesszük legalább fél órára.
190 fokra előmelegítjük a sütőt, majd a tésztát lesúlyozva 40 perc alatt vakra sütjük úgy, hogy az utolsó 15 percre már kivesszük a pitesúlyokat.
Hagyjuk hűlni, addig elkészítjük a tölteléket.
Az almákat meghámozzuk, 6-6 cikkre vágjuk, és a magházát is eltávolítjuk.
60 gramm vajat egy serpenyőben felhevítünk, hozzáadjuk az almát és 60 gramm cukrot, illetve a fél citrom levét.
Kb. 10 percig pároljuk, míg az alma arany színű lesz.
Másik lábasban hevítünk 20 gr vajat és egy maradék cukrot, rádobjuk a vékonyra szeletelt hagymát, és kis lángon kb. 20 percig pároljuk.

Egy másik serpenyőben nagyon kis lángon felmelegítjük az olajat és a maradék vajat, beletesszük a hurkát és forgatva felmelegítjük.
A hagymát a torta alján elterítjük, a hurkát szeletekre vágjuk, és az almával a hagymára rétegezzük.
A tortát 170 fokra melegített sütőben 10 perc alatt összemelegítjük, azonnal tálaljuk.

Ezt is szeretjük