Zúzmara szelet

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Másodpercek alatt visszazsugorodik a kinyúlt hajgumi: csak víz kell hozzá »

Virágillatú parfüm házilag: egyszerűen elkészítheted a saját illatod »

Puha és meleg pulcsik karácsonyi mintával – Árakkal és lelőhelyekkel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Imádjuk az áfonyát. Valami finomságot szerettünk volna készíteni a hétvégi bográcsozáshoz, és adott volt a gyümölcs. Grízpudingot gondoltam mellé, és ez sült ki belőle. :)

Zúzmara szelet

Hozzávalók 8 személyre:

  • 3 tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 18 dkg liszt
  • 6 gr sütőpor
  • 5 dkg puha vaj
  • 1 dl tejföl
  • reszelt citromhéj
  • 4 dl tej
  • 5 evőkanál búzadara
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 1/2 rúd vanília magjai
  • kb. 25 dkg áfonya
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 200 fokra, majd egy 30x25 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk. A tojásokat szétválasztjuk.
A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgájákat kikeverjük cukorral, vajjal, citromhéjjal, tejföllel, majd a sütőporral elkevert liszttel.
A fehérjehabot összeforgatjuk a sárgájás keverékkel, majd a formába simítjuk, és tűpróbáig sütjük. Ez 20-30 perc.

A búzadarát a tejben sűrűre főzzük, majd kihűtjük.
A vajat habosra keverjük a porcukorral és a vanília magjaival, majd összeforgatjuk a kihűlt grízzel.
A piskótát vízszintesen kettévágjuk. Az egyik lapra kenjük a krémet, megszórjuk a gyümölcsökkel, majd ráfektetjük a másik lapot és hűtőbe tesszük.
A tetejét porcukorral hintjük, áfonyaszemekkel díszítjük.

Ezt is szeretjük