Joghurtos epertorta

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Másodpercek alatt visszazsugorodik a kinyúlt hajgumi: csak víz kell hozzá »

Virágillatú parfüm házilag: egyszerűen elkészítheted a saját illatod »

Puha és meleg pulcsik karácsonyi mintával – Árakkal és lelőhelyekkel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nagy melegben is vágyunk valami finomságra, egy kis boldogsághormonra. Ehhez a sütihez nem kell bekapcsolni a sütőt, nem kell sokat a konyhában ácsorogni.

Joghurtos epertorta

Hozzávalók 8 személyre:

  • 1 csomag édes keksz (kb. 180 gramm)
  • 5 dkg vaj
  • 1 púpos evőkanál holland kakaópor
  • 2 kis pohár epres vagy natúr joghurt
  • 4-5 evőkanál porcukor
  • 25 dkg eper (akár mirelit is)
  • 1 mokkáskanál vanília aroma vagy őrlemény
  • 1,5 dl 30%-os állati tejszín
  • 1,5 dl cukrászhab
  • csokilencse/csokireszelék (opcionális)
  • eper- és/vagy málnaszemek
Recept idők

Elkészítés:

Egy 20 cm-es kapcsos tortaforma alját sütőpapírral, oldalát vax fóliával béleljük. A vax fólia elhagyható.
A kekszet a kakaóporral finomra daráljuk, majd az olvasztott vajjal alaposan összeforgatjuk, és a forma aljára nyomkodjuk. Hűtőbe tesszük.
Az eprek egy részét félbevágjuk, és kirakjuk a forma szélét.
A málnát és az eperből pár szemet az ízlés szerint adagolt cukorral, vaníliával pépesítjük, majd elkeverjük a joghurtokkal.
A kétféle tejszínt összeöntjük, majd nem túl kemény habbá verjük.
Ezután összeforgatjuk a két krémet, és a tortaformába simítjuk. Párszor üssük az asztalhoz, hogy rendesen tömörüljön a hab.
Tegyük hűtőbe pár órára, majd válasszuk le a formát és díszítsük a tetejét eper-/málnaszemekkel, citromfűvel, csokireszelékkel.

Ezt is szeretjük