Pitenyalókák

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

A kávéfilter erre is jó: olcsó trükk a smink tökéletesítésére »

Magyar márka táskái New Yorkban: a Nini Molnar nemzetközi sikerekre tör »

Felejtsd el az uncsi karácsonyi zoknit: ajándékozz élményt! (x) »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha az embernek gyerekei vannak, muszáj kreatívnak lennie, és olyan módon tálalni a gyümölcsöket - adott esetben -, ahogy azt a gyerekek is szívesen elfogyasztják.

Pitenyalókák

Hozzávalók 12 személyre:

  • 20 dkg liszt
  • 5 dkg porcukor
  • citrom
  • 10 dkg vaj
  • 1 tojássárgája
  • 30 dkg friss meggy vagy meggybefőtt (levével együtt)
  • 2 evőkanál kukoricakeményítő
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 tojás a kenéshez
Recept idők

Elkészítés:

A saslik vagy hurkapálcákat kettévágjuk, vízbe áztatjuk.
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd beledolgozzuk a porcukrot, a reszelt citromhéjat és a tojássárgáját. Addig gyúrjuk, amíg össze nem áll.
Fóliába csomagoljuk, hűtőbe tesszük egy órára.
A meggyet kimagozzuk, egy lábasban felmelegítjük a cukorral. A levéből kiveszünk egy keveset, elkeverjük a keményítővel és besűrítjük. Hagyjuk kicsit hűlni.
A kenéshez a tojást enyhén felverjük.
A tésztát 2-3 mm vastagra nyújtjuk, majd egy 5 cm-es kiszúróval köröket szúrunk ki belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsire pakolgatjuk őket.

Mindegyik szélét átkenjük a felvert tojással, mindegyik körre 1-1 pálcát fektetünk, majd mindegyik kör közepébe 2-3 meggyet teszünk.
A tetejükre kiszúrt karikákra egy összenyomott szívószállal lyukakat szúrunk, széleiket köreben elvékonyítjuk, és így fektetjük a meggyekre.
Összenyomjuk a széleket, majd villával meg is mintázzuk.
A tetejüket szintén tojással kenjük, 180 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük, majd porcukorral hintve tálaljuk.

Ezt is szeretjük