Kapros juhtúróval töltött rántott gombafejek
Egy étteremben ettem ilyet először, és nagyon ötletesnek találtam a tölteléket, azóta többször is elkészítettem itthon, mert egyébként én nagy "kaporimádó" vagyok! :)
Kapros juhtúróval töltött rántott gombafejek
Hozzávalók 6 személyre
- fejenként 4-5 nagyobb csiperkegomba
- juhtúró
- házi vegeta
- kapor
Panírozáshoz
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
- a kisütéshez étolaj
Elkészítés:
A gombát megtisztítjuk, tönkjét kitörjük, házi vegetával beszórjuk. A juhtúrót apróra vágott friss kaporral kikeverjük. (A juhtúró maga is sós, így csak esetleg ízlés szerint sózzuk!) A gombák tönkjeinek a helyére betöltjük a kapros juhtúrót, kicsit "megtapicskoljuk", hogy jól ott maradjon, majd a szokásos módon bepanírozzuk, és bő, forró olajban kisütjük. Rizzsel vagy tetszés szerinti körettel tálaljuk!
