Kapros juhtúróval töltött rántott gombafejek

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egy étteremben ettem ilyet először, és nagyon ötletesnek találtam a tölteléket, azóta többször is elkészítettem itthon, mert egyébként én nagy "kaporimádó" vagyok! :)

Kapros juhtúróval töltött rántott gombafejek

Hozzávalók 6 személyre

  • fejenként 4-5 nagyobb csiperkegomba
  • juhtúró
  • házi vegeta
  • kapor

Panírozáshoz

  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • a kisütéshez étolaj
Recept idők

Elkészítés:

A gombát megtisztítjuk, tönkjét kitörjük, házi vegetával beszórjuk. A juhtúrót apróra vágott friss kaporral kikeverjük. (A juhtúró maga is sós, így csak esetleg ízlés szerint sózzuk!) A gombák tönkjeinek a helyére betöltjük a kapros juhtúrót, kicsit "megtapicskoljuk", hogy jól ott maradjon, majd a szokásos módon bepanírozzuk, és bő, forró olajban kisütjük. Rizzsel vagy tetszés szerinti körettel tálaljuk!

15894831 c640627ff25449a9b5743fe6787f8ddd wm
Ezt is szeretjük