Parker House Hotel zsemle

Ez is érdekelhet

Sokan rosszul használják az arcmaszkot - Eláruljuk, hogy kell, és egy szuper akciót is mutatunk (x)

Kszi, Simon – Mindenkinek jár egy első szerelem (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

Vastag a combjuk, és narancsbőrös a fenekük, de irtó dögösek fürdőruhában »

3 nyári ruhakatasztrófa, amire eddig te sem tudtad a megoldást »

Johnny Depp 19 éves lánya gyönyörű modell - Bombázó az új címlapfotón »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Egy igazi finom angol reggelihez elmaradhatatlan a Parker House zsemle, finom lekvárral, vajjal és forró teával. Ez nem egy hagyományos zsemle, hiszen az íze kissé édeskés, ami pedig még inkább különlegessé teszi, az a hihetetlenül puha vajas tésztája.

A legenda szerint, 1870 körül a Parker House Hotel Bostonban dolgozott egy pék, aki mérges lett az egyik vendégre, és ezért mérgében a befejezetlen tésztát csak félbehajtotta, és így dobta be a sütőbe.

Hozzávalók 6 személyre:

  • 1 csomag száraz élesztő
  • 1 bögre tej
  • 3 tojás
  • 150 g olvasztott vaj
  • 450 g liszt
  • cukor
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy tálba tegyük bele az élesztőt, majd adjunk hozzá egy kevés langyos vizet és egy csipet cukrot. Hagyjuk így kb. 5 percig, amíg elkezd dolgozni az élesztő. Majd folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a tejet, az 1 evőkanál sót, 3 evőkanál cukrot, a 3 lazán felvert tojást és az olvasztott vajat. Majd annyi lisztet, hogy kissé ragacsos laza tésztát kapjunk. Fóliával letakarjuk és hagyjuk meleg helyen kelni kb. 1 órán keresztül. Majd lisztezett deszkán téglalap alakra nyújtjuk. Szeleteljük hosszában 4 részre, széltében pedig 8 részre. Ezeket a kis téglalapokat hajtsuk félbe és helyezzük egy tepsire, lazán egymás mellé. Kenjük meg olvasztott vajjal a tetejét, takarjuk le fóliával, és hagyjuk itt is tovább kelni 25-30 percig.

175 fokon kb. 30 percig sütjük.

Ezt is szeretjük