Roppanós halpogácsa

Ez is érdekelhet

Lépj most a gondtalan nyugdíjas éveidért! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

beauty and style

Gyönyörű, natúr smink karácsonyra: ezt viseld, ha nem akarsz túlzásokba esni »

Ez az app segít, hogy mindig hidratált legyél: figyelmeztet, mennyi vizet kell innod »

Zavarba ejtő fotókon pózol a 16 éves modell: az arca egy kislányé, de nőként néz a kamerába »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Roppanós halpogácsa

Hozzávalók 2 személyre:

  • 30 dkg krumpli
  • 1/2 ek dijoni mustár
  • 3 ek majonéz
  • petrezselyemzöld
  • 1 db tonhalkonzerv (15 dkg-os, sós lében)
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • őrölt bors

Panírozáshoz

  • 1 db tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • 2 dl olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit pucoljuk meg, vágjuk kockára, és enyhén sós vízben főzzük puhára. Amikor már megfőtt, szűrjük le, majd néhány másodpercre tegyük vissza a tűzre, hogy teljesen leszáradjon. (Közben kevergetni kell, nehogy leégjen.) Ezután krumplinyomón nyomjuk át.
Az összetört krumplihoz keverjük hozzá a mustárt, a majonézt, az apróra felvágott petrezselyemzöldet, a vékonyra karikázott újhagymát, a reszelt citromhéjat, és a halat, majd ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg őrölt borssal.
Ezután kézzel alaposan keverjük össze a hozzávalókat, majd négy pogácsát formázzunk a masszából.
A megformázott pogácsákat először lisztbe, majd felvert tojásba, végül pedig zsemlemorzsába óvatosan forgassuk bele.
Egy serpenyőben kb. 2 dl olajat hevítsünk fel, majd helyezzük bele a bepanírozott halpogácsákat, és mindkét oldalukat 4-5 percig süssük, hogy aranybarnára, ropogósra süljenek. Ezután papírtörlőre szedjük ki, és a felesleges olajat itassuk le a pogácsákról.
Tálaláskor ízlés szerint salátát kínálhatunk hozzá.

Ezt is szeretjük