Roppanós halpogácsa
Roppanós halpogácsa
Hozzávalók 2 személyre
- 30 dkg krumpli
- 1/2 ek dijoni mustár
- 3 ek majonéz
- petrezselyemzöld
- 1 db tonhalkonzerv (15 dkg-os, sós lében)
- 1/2 citrom reszelt héja
- só
- őrölt bors
Panírozáshoz
- 1 db tojás
- liszt
- zsemlemorzsa
- 2 dl olaj a sütéshez
Elkészítés:
A krumplit pucoljuk meg, vágjuk kockára, és enyhén sós vízben főzzük puhára. Amikor már megfőtt, szűrjük le, majd néhány másodpercre tegyük vissza a tűzre, hogy teljesen leszáradjon. (Közben kevergetni kell, nehogy leégjen.) Ezután krumplinyomón nyomjuk át.
Az összetört krumplihoz keverjük hozzá a mustárt, a majonézt, az apróra felvágott petrezselyemzöldet, a vékonyra karikázott újhagymát, a reszelt citromhéjat, és a halat, majd ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg őrölt borssal.
Ezután kézzel alaposan keverjük össze a hozzávalókat, majd négy pogácsát formázzunk a masszából.
A megformázott pogácsákat először lisztbe, majd felvert tojásba, végül pedig zsemlemorzsába óvatosan forgassuk bele.
Egy serpenyőben kb. 2 dl olajat hevítsünk fel, majd helyezzük bele a bepanírozott halpogácsákat, és mindkét oldalukat 4-5 percig süssük, hogy aranybarnára, ropogósra süljenek. Ezután papírtörlőre szedjük ki, és a felesleges olajat itassuk le a pogácsákról.
Tálaláskor ízlés szerint salátát kínálhatunk hozzá.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció