Roppanós halpogácsa

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Roppanós halpogácsa

Hozzávalók 2 személyre:

  • 30 dkg krumpli
  • 1/2 ek dijoni mustár
  • 3 ek majonéz
  • petrezselyemzöld
  • 1 db tonhalkonzerv (15 dkg-os, sós lében)
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • őrölt bors

Panírozáshoz

  • 1 db tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • 2 dl olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit pucoljuk meg, vágjuk kockára, és enyhén sós vízben főzzük puhára. Amikor már megfőtt, szűrjük le, majd néhány másodpercre tegyük vissza a tűzre, hogy teljesen leszáradjon. (Közben kevergetni kell, nehogy leégjen.) Ezután krumplinyomón nyomjuk át.
Az összetört krumplihoz keverjük hozzá a mustárt, a majonézt, az apróra felvágott petrezselyemzöldet, a vékonyra karikázott újhagymát, a reszelt citromhéjat, és a halat, majd ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg őrölt borssal.
Ezután kézzel alaposan keverjük össze a hozzávalókat, majd négy pogácsát formázzunk a masszából.
A megformázott pogácsákat először lisztbe, majd felvert tojásba, végül pedig zsemlemorzsába óvatosan forgassuk bele.
Egy serpenyőben kb. 2 dl olajat hevítsünk fel, majd helyezzük bele a bepanírozott halpogácsákat, és mindkét oldalukat 4-5 percig süssük, hogy aranybarnára, ropogósra süljenek. Ezután papírtörlőre szedjük ki, és a felesleges olajat itassuk le a pogácsákról.
Tálaláskor ízlés szerint salátát kínálhatunk hozzá.

Szerezd meg most 10% kedvezménnyel Mentes anyu szakácskönyvét!

Kedvenc receptkönyvünk, melynek minden nő konyhájában ott a helye, most 10% kedvezménnyel elérhető kizárólag a FeminaShopban május 3-16. között!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani. Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük