Gyors rizspuding

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Ilyen egyszerű elkészíteni Meghan hercegné tökéletes kis kontyát – 5 perc alatt össze lehet dobni »

Nem talált a méretében szexi fehérneműt a plus size blogger, ezért saját kollekcióval állt elő »

Furcsa fotók készültek Rihannáról: különös háttér előtt pózolt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Mindenkinek a figyelmébe ajánlom ezt a rendkívül egyszerűen elkészíthető, krémes állagú rizspudingot. Jól lehűtve isteni finom. Egyik kedvencem lett, és ráadásul a tetejét úgy variálhatod, ahogy akarod: megszórhatod fahéjjal, kakaóporral, reszelt fehér csokoládéval, telerakhatod gyümölcsökkel ... stb.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 cs. vaníliás főzőpudingpor
  • 6 dl tej
  • 7 ek. kristálycukor
  • 2 tojássárgája
  • 2 dl habtejszín(cukrászhab)
  • kb. 8 marék puffasztott rizsszem

Tetejére

  • szilvalekvár (folyósabb)
  • 3 dl habtejszín (cukrászhab)
  • csokoládé(reszelt)
  • őszibarack kompot
Recept idők

Elkészítés:

/nekem 5 pohárral lett/

1. Az 1 dl tejben a pudingport, a cukrot és a tojássárgákat csomómentesen elkeverjük.

2. Utána a maradék 5 dl tejet és a 2 dl habtejszínt egy lábosba beleöntjük, és hozzákeverjük a pudingos-cukros-tojássárgás keveréket.

3. Folytonos kevergetéssel sűrű pudinggá főzzük. Félretesszük hűlni, de egyből /még forrón/ belekeverjük a puffasztott rizsszemeket.

4. Közben a 3 dl habtejszínt felverjük kemény habbá, és csillagcsőrű habzsákba töltjük.

5. A poharakba belekanalazzuk a már kihűlt rizspudingot, /de ne töltsük tele/ majd mindegyikre egy evőkanál szilvalekvárt teszünk, és a habzsákba töltött habbal díszítjük. Végül pedig a habot megszórjuk reszelt csokival, és még őszibarackkompóttal is díszítjük a tetejét.

Ezt is szeretjük