Ananászos-epres saláta
Ha gyerekeknek készül, akkor az alkohol helyett szörpös vizet használjunk.
Ananászos-epres saláta
Hozzávalók 2 személyre
- 300 g eper
- fél citrom
- 1 ek. porcukor
- fél dl édes desszertbor vagy édes pezsgő
- fél ananász(érett)
- fél dl citromlikőr (limoncello)
- 1/2 tasak (5 g) habfixáló
- 1 dl tejszín
- 6-8 citromfű vagy mentalevél
Elkészítés:
Az epret megmossuk, lecsepegtetjük és 2-3 szép szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit kicsumázzuk,a kisebbeket félbevágjuk, a nagyobb szemeket elnegyedeljük.
A citromot alaposan megmossuk, szárazra töröljük, héját lereszeljük, levét kifacsarjuk, és a héjhoz szűrjük. Elkeverjük benne a porcukrot és a bort, majd lazán beleforgatjuk az epret, lefedjük, és 2 órára hidegre tesszük.
Az ananásznak kb. 1 cm vastagon körben levágjuk a héját, majd elnegyedeljük, és kivágjuk a középső, fás torzsáját. Feldaraboljuk, tálba rakjuk, meglocsoljuk a likőrrel, lefedjük és behűtjük (külön tálban, hogy ne fogja be az eper színe!).
Tálaláskor kevés lével együtt 2 kehelybe szedjük előbb az epret, aztán az ananászt. A habfixálóval kemény habbá verjük a jól behűtött tejszínt, rózsákat nyomunk belőle a gyümölcssaláta tetejére, végül levelekkel és a félretett eperszemekkel díszítjük.
Vaníliafagylalttal, rolettivel is csokireszelékkel stb. is díszíthetjük.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept