Ananászos-epres saláta

Ez is érdekelhet

Folyton eltapsolja gyermeked a zsebpénzét? Van megoldás! (x)

Hosszabbítsd meg a nyarat SZÉP-kártyával! (x)

Bemutatták a Tháliában a világ leghíresebb krimijét (x)

beauty and style

Megcsinálták a Crocs papucs csizma változatát – Nem tudjuk, sírjunk-e vagy nevessünk »

Divatosak, nőiesek, és keskenyebbnek mutatják a csípőt: így viseld a vállhangsúlyos felsőket »

Zsírszegény finomság, amitől nem lesz bűntudatod: isteni napindító puding édesszájúaknak »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha gyerekeknek készül, akkor az alkohol helyett szörpös vizet használjunk.

Ananászos-epres saláta

Hozzávalók 2 személyre:

  • 300 g eper
  • fél citrom
  • 1 ek. porcukor
  • fél dl édes desszertbor vagy édes pezsgő
  • fél ananász(érett)
  • fél dl citromlikőr (limoncello)
  • 1/2 tasak (5 g) habfixáló
  • 1 dl tejszín
  • 6-8 citromfű vagy mentalevél
Recept idők

Elkészítés:

Az epret megmossuk, lecsepegtetjük és 2-3 szép szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit kicsumázzuk,a kisebbeket félbevágjuk, a nagyobb szemeket elnegyedeljük.
A citromot alaposan megmossuk, szárazra töröljük, héját lereszeljük, levét kifacsarjuk, és a héjhoz szűrjük. Elkeverjük benne a porcukrot és a bort, majd lazán beleforgatjuk az epret, lefedjük, és 2 órára hidegre tesszük.
Az ananásznak kb. 1 cm vastagon körben levágjuk a héját, majd elnegyedeljük, és kivágjuk a középső, fás torzsáját. Feldaraboljuk, tálba rakjuk, meglocsoljuk a likőrrel, lefedjük és behűtjük (külön tálban, hogy ne fogja be az eper színe!).
Tálaláskor kevés lével együtt 2 kehelybe szedjük előbb az epret, aztán az ananászt. A habfixálóval kemény habbá verjük a jól behűtött tejszínt, rózsákat nyomunk belőle a gyümölcssaláta tetejére, végül levelekkel és a félretett eperszemekkel díszítjük.
Vaníliafagylalttal, rolettivel is csokireszelékkel stb. is díszíthetjük.

Ezt is szeretjük