Ananászos-epres saláta

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Nicole Kidman hajszíne az őszi szezon új kedvence: ezt fogják legtöbbször kikeverni a fodrászok »

Ilyen egyszerű elkészíteni Meghan hercegné tökéletes kis kontyát – 5 perc alatt össze lehet dobni »

Nem talált a méretében szexi fehérneműt a plus size blogger, ezért saját kollekcióval állt elő »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha gyerekeknek készül, akkor az alkohol helyett szörpös vizet használjunk.

Hozzávalók 2 személyre:

  • 300 g eper
  • fél citrom
  • 1 ek. porcukor
  • fél dl édes desszertbor vagy édes pezsgő
  • fél ananász(érett)
  • fél dl citromlikőr (limoncello)
  • 1/2 tasak (5 g) habfixáló
  • 1 dl tejszín
  • 6-8 citromfű vagy mentalevél
Recept idők

Elkészítés:

Az epret megmossuk, lecsepegtetjük és 2-3 szép szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit kicsumázzuk,a kisebbeket félbevágjuk, a nagyobb szemeket elnegyedeljük.
A citromot alaposan megmossuk, szárazra töröljük, héját lereszeljük, levét kifacsarjuk, és a héjhoz szűrjük. Elkeverjük benne a porcukrot és a bort, majd lazán beleforgatjuk az epret, lefedjük, és 2 órára hidegre tesszük.
Az ananásznak kb. 1 cm vastagon körben levágjuk a héját, majd elnegyedeljük, és kivágjuk a középső, fás torzsáját. Feldaraboljuk, tálba rakjuk, meglocsoljuk a likőrrel, lefedjük és behűtjük (külön tálban, hogy ne fogja be az eper színe!).
Tálaláskor kevés lével együtt 2 kehelybe szedjük előbb az epret, aztán az ananászt. A habfixálóval kemény habbá verjük a jól behűtött tejszínt, rózsákat nyomunk belőle a gyümölcssaláta tetejére, végül levelekkel és a félretett eperszemekkel díszítjük.
Vaníliafagylalttal, rolettivel is csokireszelékkel stb. is díszíthetjük.

Ezt is szeretjük