Petrezselymes tojássaláta
Petrezselymes tojássaláta
Hozzávalók 4 személyre
- 5 db tojás
- 1 csokor petrezselyem
- 3 dl tejföl
- 1.5 dl majonéz
- 1 ek mustár
- só
- frissen őrölt bors
- pár csepp citromlé
Elkészítés:
A tojásokat megfőzzük, hideg vízbe tesszük, megpucoljuk. A tejföllel elkeverjük a majonézt, a mustárt, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint rácsöpögtetjük a citrom levét.
A petrezselymet hideg vízben megmossuk, lecsepegtetjük, majd a leveleit apróra vágjuk.
A feldarabolt petrezselymet belekeverjük a tejfölös majonézbe.
A tojásokat feldaraboljuk, majd azt is hozzákeverjük. 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy jól összeérjenek az ízek.
Petrezselyemmel, szeletelt tojással díszítjük.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept