Rántott szezámmagos mozzarellagolyók

Ez is érdekelhet

Pikali Gerda hisz a sors erejében: mindenkinek megvan a maga feladata, amit be kell teljesítenie (x)

Házépítési kisokos: ha még nincs elképzelésed az új otthonodat illetően (x)

Zöldebb iskolát a gyermekeinknek: csatlakozz egy nagyszerű jótékonysági programhoz! (x)

Mitől olyan jók a kézműves termékek? (x)

beauty and style

Nem mindegy, milyen szögből fényképeznek: több centit lecsalhatsz így a derekadból »

8 frizurabaki, ami 10 évvel bárkit öregebbnek mutat »

Ezek a legdivatosabb állatmintás darabok az üzletekben: 10 ezer forint alatt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 csomag mini mozzarellagolyó

Panírozáshoz

  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • szezámmag

Sütéshez

  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A mozzarellagolyókat a levétől leszűrjük, lecsepegtetjük.
A felvert tojásba sót, borsot teszünk, a zsemlemorzsához keverjük a szezámmagot, majd duplán bepanírozzuk a sajtgolyókat (liszt-tojás-zsemlemorzsa-tojás-zsemlemorzsa), hogy sütésnél ne folyjanak ki.

Bő, forró olajban kisütjük, közben rázogatjuk a serpenyőt, hogy minden oldalon megpiruljanak. Kb. fél perc alatt megsül, ha forró az olaj, vigyázzunk meg ne égjen.
Papírtörlőre szedjük, így a felesleges zsiradékot leitatjuk róluk.
Friss, ropogós salátára helyezve akár mártogatóssal is kínálhatjuk. Forrón a legfinomabb.

Ezt is szeretjük