Gyümölcsös zabpehelypuding
Télen-nyáron készíthető, hiszen mirelit gyümölcsből, befőttből is finom! Én az öntetet nem édesítettem külön, de pl. ribizlinél vagy meggynél valószínűleg szükséges lesz.
Gyümölcsös zabpehelypuding
Hozzávalók 6 személyre
- 30 dkg zabpehely
- 1 liter tej
- 15 dkg eritrit
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 db citrom
Az öntethez
- 40 dkg bogyós gyümölcs
- 1 dl víz
- 1 ek kukoricakeményítő
A tetejére
- tejszínhab
Elkészítés:
Késes aprítóval daráljuk finomra a zabpelyhet, majd az édesítőszerrel ízesített tejben főzzük meg ugyanúgy, mintha tejbegrízt készítenénk.
Ha kellően besűrűsödött, vegyük le a tűzről, ízesítsük citromhéjjal és vaníliás cukorral. Vízzel kiöblített pudingformába töltsük, és ha langyosra hűlt, tegyük a hűtőbe. Én közé is szórtam pár szem epret, de ez el is maradhat. Kb. 1-2 óra elteltével a pudingot tálra borítjuk, és az öntettel kínáljuk.
Öntet: a megtisztított gyümölcsöt turmixoljuk össze, majd a tegyük fel főni a keményítővel elkevert vízben, amit ha szükséges édesíthetünk.
Pár perc alatt besűrűsödik!
Végül tejszínhabbal és gyümölccsel díszíthetjük!
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept