Gyümölcsös zabpehelypuding

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Télen-nyáron készíthető, hiszen mirelit gyümölcsből, befőttből is finom! Én az öntetet nem édesítettem külön, de pl. ribizlinél vagy meggynél valószínűleg szükséges lesz.

Gyümölcsös zabpehelypuding

Hozzávalók 6 személyre

  • 30 dkg zabpehely
  • 1 liter tej
  • 15 dkg eritrit
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 db citrom

Az öntethez

  • 40 dkg bogyós gyümölcs
  • 1 dl víz
  • 1 ek kukoricakeményítő

A tetejére

  • tejszínhab
Recept idők

Elkészítés:

Késes aprítóval daráljuk finomra a zabpelyhet, majd az édesítőszerrel ízesített tejben főzzük meg ugyanúgy, mintha tejbegrízt készítenénk.
Ha kellően besűrűsödött, vegyük le a tűzről, ízesítsük citromhéjjal és vaníliás cukorral. Vízzel kiöblített pudingformába töltsük, és ha langyosra hűlt, tegyük a hűtőbe. Én közé is szórtam pár szem epret, de ez el is maradhat. Kb. 1-2 óra elteltével a pudingot tálra borítjuk, és az öntettel kínáljuk.

Öntet: a megtisztított gyümölcsöt turmixoljuk össze, majd a tegyük fel főni a keményítővel elkevert vízben, amit ha szükséges édesíthetünk.
Pár perc alatt besűrűsödik!
Végül tejszínhabbal és gyümölccsel díszíthetjük!

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük