Epres, rebarbarás pite

Ez is érdekelhet

Folyton eltapsolja gyermeked a zsebpénzét? Van megoldás! (x)

Hosszabbítsd meg a nyarat SZÉP-kártyával! (x)

Bemutatták a Tháliában a világ leghíresebb krimijét (x)

beauty and style

Madonna lánya egyre dögösebb: a 23 éves Lourdes úgy pózol, mint a profi modellek »

7 trükk, ami megkönnyíti a magassarkú viselését: így nem fájnak majd a lábak »

A 45 éves Charlize Theron gyönyörű a Dior új kampányában: meseszép képek készültek a színésznőről »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Epres, rebarbarás pite

Hozzávalók 4 személyre:

  • 20 dkg liszt
  • 6 dkg cukor
  • 12.5 dkg margarin
  • 1 tojássárgája
  • fél csomag sütőpor
  • fél csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 evőkanál tejföl
  • tojásfehérje a kenéshez
  • 20 dkg eper
  • 20 dkg rebarbara
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 púpos evőkanál keményítő (én ezt kihagytam)
Recept idők

Elkészítés:

A töltelékhez az epret és a rebarbarát megtisztítjuk, és kis darabkákra vágjuk. Hozzáadjuk a cukrot, és negyed órát állni hagyjuk. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Sütőpapírral kibéleljük a sütőforma alját, oldalát pedig vajjal kikenjük. (Én szilikonformával dolgoztam, azt csak egy kis vajjal kikentem.)

A tésztából egy maréknyit félreteszünk, ebből lesz a rács a tetején, a maradékot pedig két folpack közt kinyújtjuk akkorára, hogy ki tudjuk vele bélelni a sütőforma széleit is. Ha megfelelő méretűre nyújtottuk, a felső folpackot eltávolítjuk, és az alsóval átfordítjuk a formába, beleigazítjuk, majd lehúzzuk róla a másik fóliát is.
A töltelékről leöntjük a levet, amit engedett, majd hozzáadjuk a gyümölcshöz a keményítőt és a vaníliás cukrot.
Ezután belesimítjuk a tésztával kibélelt sütőformába. A maradék tésztát kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk, és ujjnyi vastagságú csíkokra vágjuk, amiket a piténk tetejére igazgatunk, a széleit a tésztához kissé odanyomkodjuk. Ezután megkenjük kissé felvert tojásfehérjével, és 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt szép pirosra sütjük.

Ezt is szeretjük