Epres, rebarbarás pite
Epres, rebarbarás pite
Hozzávalók 4 személyre
- 20 dkg liszt
- 6 dkg cukor
- 12.5 dkg margarin
- 1 tojássárgája
- fél csomag sütőpor
- fél csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 evőkanál tejföl
- tojásfehérje a kenéshez
- 20 dkg eper
- 20 dkg rebarbara
- 15 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 púpos evőkanál keményítő (én ezt kihagytam)
Elkészítés:
A töltelékhez az epret és a rebarbarát megtisztítjuk, és kis darabkákra vágjuk. Hozzáadjuk a cukrot, és negyed órát állni hagyjuk. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Sütőpapírral kibéleljük a sütőforma alját, oldalát pedig vajjal kikenjük. (Én szilikonformával dolgoztam, azt csak egy kis vajjal kikentem.)
A tésztából egy maréknyit félreteszünk, ebből lesz a rács a tetején, a maradékot pedig két folpack közt kinyújtjuk akkorára, hogy ki tudjuk vele bélelni a sütőforma széleit is. Ha megfelelő méretűre nyújtottuk, a felső folpackot eltávolítjuk, és az alsóval átfordítjuk a formába, beleigazítjuk, majd lehúzzuk róla a másik fóliát is.
A töltelékről leöntjük a levet, amit engedett, majd hozzáadjuk a gyümölcshöz a keményítőt és a vaníliás cukrot.
Ezután belesimítjuk a tésztával kibélelt sütőformába. A maradék tésztát kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk, és ujjnyi vastagságú csíkokra vágjuk, amiket a piténk tetejére igazgatunk, a széleit a tésztához kissé odanyomkodjuk. Ezután megkenjük kissé felvert tojásfehérjével, és 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt szép pirosra sütjük.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept