no

Epres, rebarbarás pite

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Epres, rebarbarás pite

Hozzávalók 4 személyre

  • 20 dkg liszt
  • 6 dkg cukor
  • 12.5 dkg margarin
  • 1 tojássárgája
  • fél csomag sütőpor
  • fél csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 evőkanál tejföl
  • tojásfehérje a kenéshez
  • 20 dkg eper
  • 20 dkg rebarbara
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 púpos evőkanál keményítő (én ezt kihagytam)
Recept idők

Elkészítés:

A töltelékhez az epret és a rebarbarát megtisztítjuk, és kis darabkákra vágjuk. Hozzáadjuk a cukrot, és negyed órát állni hagyjuk. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Sütőpapírral kibéleljük a sütőforma alját, oldalát pedig vajjal kikenjük. (Én szilikonformával dolgoztam, azt csak egy kis vajjal kikentem.)

A tésztából egy maréknyit félreteszünk, ebből lesz a rács a tetején, a maradékot pedig két folpack közt kinyújtjuk akkorára, hogy ki tudjuk vele bélelni a sütőforma széleit is. Ha megfelelő méretűre nyújtottuk, a felső folpackot eltávolítjuk, és az alsóval átfordítjuk a formába, beleigazítjuk, majd lehúzzuk róla a másik fóliát is.
A töltelékről leöntjük a levet, amit engedett, majd hozzáadjuk a gyümölcshöz a keményítőt és a vaníliás cukrot.
Ezután belesimítjuk a tésztával kibélelt sütőformába. A maradék tésztát kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk, és ujjnyi vastagságú csíkokra vágjuk, amiket a piténk tetejére igazgatunk, a széleit a tésztához kissé odanyomkodjuk. Ezután megkenjük kissé felvert tojásfehérjével, és 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt szép pirosra sütjük.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük