Sacher-torta házilag
Hagyományos ünnepi csemege, nem túl émelyítő, napokig eláll, mivel nincs benne krém.
Sacher-torta házilag
Hozzávalók 8 személyre
- 6 tojás
- 20 dkg vaj
- 20 dkg finom kristálycukor
- 16 dkg liszt
- 20 dkg olvasztott csokoládé
- 1 cs vanillin cukor
- 1/2 sütőpor
Elkészítés:
A vajat és a cukrot habosra keverjük, hozzádolgozzuk a 6 tojássárgáját és a vanillin cukrot. Belekeverjük a langyos, olvasztott csokoládét, végül a sütőporral összeszitált lisztet. Legutoljára a kemény habbá vert tojásfehérje kerül bele.
Kerek sütőformát kivajazunk, a sütőt előmelegítjük, a tésztát 180 C fokon, 35-40 perc alatt kisütjük. Ha kihűlt, kettévágjuk, baracklekvárral megkenjük, kívülről olvasztott csokoládéval bevonjuk. Tejszínhabbal tálaljuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept