Cseresznyés-túrós clafoutis

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Szétálló hajjal, pattanásokkal ébredt, 10 perc múlva csodásan festett: gyors trükkök fáradt napokra »

A kávéfilter erre is jó: olcsó trükk a smink tökéletesítésére »

Magyar márka táskái New Yorkban: a Nini Molnar nemzetközi sikerekre tör »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Cseresznyés-túrós clafoutis

Hozzávalók 4 személyre:

Hozzávalók 28 cm-es piteformához

  • 50 dkg cseresznye
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 3 db tojás
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 2 dl tej
  • 20 dkg túró (v. ricotta)
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 2-3 marék dió
Recept idők

Elkészítés:

A cseresznyét magozzuk ki, majd piteformába egyenletesen terítsük el. (Ha nem teflonos piteformát használunk, akkor előtte zsírozzuk és lisztezzük ki.)
A diót éles késsel vágjuk fel apróra.

Az egész tojásokat keverjük habosra a porcukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal, ízlés szerint őrölt fahéjjal. Ezután először keverjük hozzá a túrót (v. ricottát), majd a tejet is.

Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, majd keverjük simára a masszát. Végül óvatosan öntsük rá a cseresznye tetejére, majd szórjuk meg az apróra vágott dióval.

Helyezzük be előmelegített sütőbe és közepes hőmérsékleten süssük 45-50 perc alatt szép pirosra. A sütőből kivéve a formában hagyjuk kihűlni.

Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd felszeletelve kínáljuk.

1
2
Ezt is szeretjük