Csokis-epres zabpehely puding
Bármilyen más idénygyümölccsel is készíthető, különösen finom málnával, őszibarackkal, de télen befőttekből is finom.
Csokis-epres zabpehely puding
Hozzávalók 6 személyre
- 30 dkg zabpehely
- 1 liter tej
- 15 dkg eritrit
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 ek kakaópor
Eperzselé
- 40 dkg eper
- 2 ek eritrit
- 1 mk fahéj
- 1 dl víz
- 1 ek kukoricakeményítő
Elkészítés:
Késes aprítóval daráljuk finomra a zabpelyhet, majd az édesítőszerrel ízesített tejben főzzük meg ugyanúgy, mintha tejbegrízt főznénk. Ha kellően besűrűsödött, vegyük le a tűzről és osszuk ketté a masszát: egyik felét citromhéjjal ízesítsük, a másikba keverjük bele a kakaóport. Merjük poharakba vagy tálkákba úgy, hogy alulra kerüljön egy réteg kakaós "puding", erre mehet a citromhéjjal ízesített "puding", végül készítsük el az eperzselét. A megtisztított epret vágjuk félbe, negyedekbe, majd tegyük fel főni a keményítővel elkevert vízben, amit ha szükséges, édesíthetünk. Pár perc alatt besűrűsödik! Merjük a pudingok tetejére, ha langyosra hűltek, tegyük be a hűtőbe!
