Peche Melba

Ez is érdekelhet

A jótékonyság ősszel sem áll meg (x)

Kukkants be az Illatszertárba! (x)

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

Ami neked felesleges, másnak érték: így lehet jól jótékonykodni

beauty and style

Furán tette fel a műszempillát, gyönyörű mandulavágású szemeket kapott: a sminkesek is gyakran bevetik ezt az egyszerű trükköt »

Nem tökéletes az alakjuk, de taníthatnák a nőiességet: 3 nő 50 felett, aki csodásan öltözködik »

Nőies bokacsizmák 10 ezer forint alatt: ezek a legsikkesebb fazonok idén ősszel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Peche Melba

Hozzávalók 4 személyre:

  • 10 dkg édes keksz (v. amaretti, mandulás puszedli...)
  • 1/2 citrom leve + 1 ek víz
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 25 dkg málnapép
  • 1 cs vaníliás pudingpor + tej (főzés nélküli)
  • 2 dl habtejszín
  • 4-5 db nektarin
Recept idők

Elkészítés:

A citromlét keverjük össze a vízzel és a vaníliás cukorral.
A nektarint ízlés szerint daraboljuk fel.(Én kisebb kockákra vágtam fel.)
A málnát ízlés szerinti mennyiségű cukorral, csipet fahéjjal, vaníliás cukorral főzzük pár percig, majd egy szitán passzírozzuk át, hogy a magok ne kerüljenek bele a pürébe. Ezután hűtsük ki teljesen.

Egy tálba tördeljük bele a kekszet, majd locsoljuk meg a citromos keverékkel.
Ezután keverjük hozzá a feldarabolt nektarint, majd öntsük rá a málnapürét. (Egy keveset tegyünk félre a málnapüréből a díszítéshez.)

A főzés nélküli pudingport verjük fel a tasakon lévő előírás szerint a tejjel.
Ezután az elkészült krémet egyenletesen kanalazzuk rá a málnapép tetejére.

A habtejszínt verjük kemény habbá, majd halmozzuk rá a vaníliás krémre. Ezután díszítsük cikkekre vágott nektarinnal, és csorgassuk rá a félretett málnapürét.
1-2 órára tegyük be a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek, és kellően lehűljön.

Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, majd kis tálkákban vagy poharakba kanalazva kínáljuk.

Ezt is szeretjük