Ránott cukkini zöldbabsalátával
Ránott cukkini zöldbabsalátával
Hozzávalók 2 személyre
- 1 db cukkini
- 3 db tojás
- pár ek kukoricaliszt
- 1 cs zsemlemorzsa
- 2 ek szezámmag
- só (ízlés szerint)
- őrölt fehérbors
- 2-3 ek olívaolaj
Zöldbabsaláta hozzávalói
- 50 dkg zöldbab
- 3-4 ek olívaolaj
- 1 citrom leve
- 2 ek méz
- 2 tk magos dijoni mustár
Elkészítés:
A cukkinit vékonyan szeleteljük fel, majd ízlés szerint sózzuk be, és hagyjuk legalább egy fél órát állni.
Ezután alaposan csepegtessük le, majd panírozzuk be.
A tojásokat üssük fel egy tálba, majd sózzuk, borsozzuk, és keverjük össze.
Ezután az alaposan lecsepegtetett cukkinit először forgassuk bele a lisztbe, majd az ízesített tojásba, végül pedig a szezámmaggal összekevert zsemlemorzsába.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd locsoljuk meg egy kevés olajjal. Ezután helyezzük rá a bepanírozott cukkinit, majd szintén locsoljuk meg egy kevés olajjal.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra. (Én légkeverésnél 160 fokon sütöttem.)
Közben készítsük el a rizst, és a zöldbabsalátát.
A zöldbabot daraboljuk fel ízlés szerint, majd enyhén sós vízben főzzük roppanósra. Ezután szűrjük le, majd hűtsük ki egészen.
Az olajat keverjük alaposan össze a mézzel, a citromlével, egy csipet sóval, és a magos mustárral, majd öntsük rá a kihűlt zöldbabra. Ezután kézzel forgassuk alaposan össze, majd hagyjuk kicsit állni hogy az ízek jól összeérjenek. (Ízlés szerint több mézet is tehetünk hozzá, ha édesebben szeretjük.)
Tálaláskor a rántott cukkinit rizzsel és a zöldbabsalátával kínáljuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept