Pudingos epertorta

Ez is érdekelhet

A tökéletes szőrtelenítő módszer a nyárra - Hetekig sima lesz tőle a bőröd (x)

Ez lesz a legmókásabb gyereknapi program a hétvégén - 14 év alatt ingyenes! (x)

Rengeteget spórolhatsz, ha így vásárolsz júniusban - Ezek a legjobb akciók a hónapban (x)

Milyen konyha illik hozzád? Rengeteget spórolhatsz, ha így alakítod át (x)

Nem kerül milliókba, mégis saját medencéd lesz - 10 érv a földfeletti medence mellett (x)

beauty and style

Zöld teás testápoló habot teszteltünk: ez lett a nyári kedvencünk »

Ezt fogjuk viselni idén a vízparton, és nem a fürdőrucira gondolunk: nőies divattippek nyárra »

Meghan Markle az ő ruhájában ment férjhez: mesés kreációk a Givenchy vezető tervezőjétől »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 6 személyre:

Hozzávalók a tésztához

  • 22 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg kristálycukor
  • 1 db tojás
  • 1/4 sütőpor
  • csipet só

Pudingos töltelék hozzávalói

  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 15-20 dkg kristálycukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 3 db tojás (nagy)

A tetejére

  • eper
  • csokoládé
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet keverjük össze a sütőporral, és egy csipet sóval, majd adjuk hozzá a vajat és morzsoljuk össze. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, majd adjuk hozzá az egész tojást, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze.
Ezután nyújtsuk ki, majd béleljük ki vele az előzőleg kizsírozott, kilisztezett formát, majd villával böködjük meg több helyen a tésztát, helyezzünk rá egy sütőpapírt, és töltsük fel nehezékkel (pl. rizzsel, babbal...)Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20 percig, majd vegyük le a tésztáról a nehezékkel megtöltött sütőpapírt, tegyük vissza a sütőbe, és kb. 10 perc alatt süssük szép világos színűre.
A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen.

A tojások sárgáját keverjük habosra a cukorral, és a vaníliás cukorral. Ezután keverjünk hozzá egy kevés tejet, majd a adjuk hozzá a pudingport, és keverjük simára.

A maradék tejet tegyük fel melegedni, majd amikor már majdnem forr, állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a tojásos-cukros-pudingos keveréket. Ezután kevergetve addig főzzük, míg besűrűsödik.

A tojások fehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a forró pudinghoz.

A kihűlt tésztába öntsük bele az elkészült pudingos krémet, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

Amikor a pudingos krém teljesen kihűlt, rakjuk ki a tetejét félbevágott eperszemekkel, majd ízlés szerint csorgassuk meg olvasztott csokoládéval.

1
2
Ezt is szeretjük