Pudingos epertorta
Pudingos epertorta
Hozzávalók 6 személyre
Hozzávalók a tésztához
- 22 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 5 dkg kristálycukor
- 1 db tojás
- 1/4 sütőpor
- csipet só
Pudingos töltelék hozzávalói
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 15-20 dkg kristálycukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 3 db tojás (nagy)
A tetejére
- eper
- csokoládé
Elkészítés:
A lisztet keverjük össze a sütőporral, és egy csipet sóval, majd adjuk hozzá a vajat és morzsoljuk össze. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, majd adjuk hozzá az egész tojást, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze.
Ezután nyújtsuk ki, majd béleljük ki vele az előzőleg kizsírozott, kilisztezett formát, majd villával böködjük meg több helyen a tésztát, helyezzünk rá egy sütőpapírt, és töltsük fel nehezékkel (pl. rizzsel, babbal...)Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20 percig, majd vegyük le a tésztáról a nehezékkel megtöltött sütőpapírt, tegyük vissza a sütőbe, és kb. 10 perc alatt süssük szép világos színűre.
A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen.
A tojások sárgáját keverjük habosra a cukorral, és a vaníliás cukorral. Ezután keverjünk hozzá egy kevés tejet, majd a adjuk hozzá a pudingport, és keverjük simára.
A maradék tejet tegyük fel melegedni, majd amikor már majdnem forr, állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a tojásos-cukros-pudingos keveréket. Ezután kevergetve addig főzzük, míg besűrűsödik.
A tojások fehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a forró pudinghoz.
A kihűlt tésztába öntsük bele az elkészült pudingos krémet, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
Amikor a pudingos krém teljesen kihűlt, rakjuk ki a tetejét félbevágott eperszemekkel, majd ízlés szerint csorgassuk meg olvasztott csokoládéval.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept