Eperkrémleves

Ez is érdekelhet

Nyerj 2 főre szóló, 3 éjszakás nyaralást Ausztriába, az aktív pihenés paradicsomába (x)

Ingyenes lesz Budapest legnagyobb szezonnyitó borfesztiválja - Ekkor érdemes a Városligetbe menni (x)

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

A legnőiesebb tavaszi parfümújdonságok: friss és különleges illatok »

Kalóriaszegény, epres turmixtál: ínycsiklandóan finom, pedig fogyaszt »

10 egyszerű mód, ahogy a fehér pólót viselheted: hogy változatos legyen »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 2 személyre:

  • 40 dkg eper
  • 2 db alma
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 2 cm-es friss gyömbér (v. 1 mk őrölt)
  • ízlés szerint cukor v. méz
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 mk őrölt fahéj
  • 3 db szegfűszeg
  • 5 dl víz
  • 2 dl főzőtejszín
Recept idők

Elkészítés:

Az almát pucoljuk meg, majd távolítsuk el a magházat, és vágjuk fel kisebb kockákra. Ezután öntsük fel a vízzel, ízlés szerint adjunk hozzá mézet vagy cukrot, tegyük bele az egészben hagyott gyömbért, a vékonyan lehámozott citromhéjat, a vaníliás cukrot, a szegfűszeget és az őrölt fahéjat.

Ezután addig főzzük, míg az alma teljesen megpuhul, ekkor vegyük ki a gyömbért, a citromhéjat és a szegfűszeget.

Az eperből tegyünk félre pár szemet a tálaláshoz, a többit pedig vágjuk fel apróra, majd adjuk hozzá a puhára főtt almához. Öntsük fel a tejszínnel, majd turmixoljuk le vagy botmixerrel pépesítsük.

Végül a maradék epret tegyük bele a levesbe, majd hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt tálalnánk.

1
2
Blog.hu ajánló