Citromos szelet

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Citromos szelet

Hozzávalók 2 személyre

Hozzávaló a lapokhoz

  • 1 cs előnyújtott leveles tészta
  • 1 ek porcukor

Hozzávalók a citromos krémhez

  • 25 dkg mascarpone
  • 3 dl habtejszín
  • 3-4 ek cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 citrom leve és reszelt héja
Recept idők

Elkészítés:

Az előnyújtott leveles tésztát tekerjük ki a papírból, majd szórjuk meg a porcukor felével. Ezután a sodrófával gyengéden menjünk át rajta párszor, hogy a cukor rátapadjon a tésztára, de figyeljünk rá, hogy ne nyújtsuk nagyobbra.

Ezután egy gyors mozdulattal fordítsuk rá a tésztát egy sütőpapírra, majd szórjuk meg a maradék porcukorral, és ismételjük meg az előző műveletet.

Ezután vágjuk fel három egyforma széles csíkra, és a sütőpapírral együtt emeljük át egy tepsire, majd takarjuk le egy sütőpapírral. Ezután tegyünk rá egy akkora tepsit, hogy befedje a tésztacsíkokat.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 10-15 perc alatt szép aranybarnára.

A sütőből kivéve vegyük le a tészta tetejéről a tepsit és a sütőpapírt, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

A mascarponét keverjük simára a porcukorral, a vaníliás cukorral, és a citrom reszelt héjával és levével. (Ízlés szerint adhatunk hozzá több cukrot, esetleg citromlevet is.)

A tejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a citromos krémhez.

Az egyik tésztalapot helyezzük rá egy tálcára, majd kenjük rá a citromos krém felét. Ezután helyezzünk rá egy tésztalapot, majd kenjük rá a maradék krémet. Végül rakjuk rá a maradék tésztalapot, és a tenyerünkkel óvatosan nyomkodjuk le egy kicsit, majd ízlés szerint szórjuk meg a tetejét porcukorral.

Tálalás előtt éles késsel ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.

15895579 817e4a7df834ea1f56a9ad9c8bcc32a3 wm
15895587 a1217fed42ccebc536f77a55e05a117e wm
Ezt is szeretjük