Katicás torta

Ez is érdekelhet

London gyerekkel is felejthetetlen: így tegyük kényelmessé az utat! (x)

Legyél az idei nyár divatdiktátora! (x)

Kellemetlen, gyakori vizelési inger: mit tehetsz ellene? (x)

A nő kétszer (x) - Szeretni kell, és pont.

Kimeríti a testet a kánikula: 4 bevált tipp a gyors felfrissüléshez (x)

beauty and style

Ilyen ruhákat a mesékben sem látsz: álomszép couture kínai tervezőtől »

87 éves, de 70-nek sem néz ki a modell: nőies stílusát tanítani lehetne »

Frissítő arc- és testpermet házilag - Előzd meg a ráncosodást! »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 12 személyre:

A katicához

  • 1 db 6 tojásos piskóta
  • 50 dkg tehéntúró
  • 2,5 dl tejszín
  • 1 ü őszibarack befőtt/konzerv
  • 1 dl a befőtt/konzerv levéből
  • 20 g zselatin
  • porcukor ízlés szerint
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 cs habfixáló
  • 1 üveg baracklekvár
  • fondant a bevonáshoz

Az alsó tortához

  • 3db 4 tojásos piskóta

A krémhez

  • 4dl tejszín
  • 40 dkg cukor
  • 50 dkg margarin
  • 20 dkg kakaó
  • 20 dkg tejcsokoládé
Recept idők

Elkészítés:

6tojásos piskótát sütünk, 160 fokos sütőben. Ha kisül, még melegen tiszta konyharuhába tekerjük fel. Ha kihűl, megtöltjük a lekvárral.
A túrót összetörjük, hozzáadjuk a kockára vágott barackdarabokat, a vaníliás cukrot, az ízlés szerinti cukrot és a citrom héját. A zselatint 1 dl baracklében gőz fölött felolvasztjuk, majd langyosra hűtjük, és a túróhoz adjuk. A tejszínt felverjük a habfixálóval, és hozzáadjuk az ízesített túróhoz.
Egy gömbölyű edényt, folpackkal kibélelünk. A piskótatekercset felszeleteljük, és kibéleljük vele az edényt. Beleöntjük az ízesített túrót, majd a tetejét is beborítjuk a maradék piskótával és lefedjük a tetejét folpackkal. Kicsit megnyomkodjuk, és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap tányérra borítjuk és bevonjuk a fondanttal, hogy megkapjuk a katicabogarat.

Az alsó tortához

3 db 4 tojásos piskótát készítünk, amiket 160 fokos sütőben sütünk készre.

A krémhez

A tejszínnel felfőzzük a cukrot, 4-5 percig forraljuk. Levesszük a tűzről és hozzákeverjük a margarint, a csokoládét és a kakaót, majd az egészet simára keverjük. Ezt érdemes a torta összeállítása előtti nap elkészíteni. Felhasználás előtt habosra keverjük a krémet.
A kihűlt piskótát megtöltjük a habosra kevert krémmel. A torta külsejét is bekenjük a krémmel, hogy rá tudjon tapadni a zöld fondant.
Végül a katicát ráhelyezzük az alap tortára és ízlés szerint virágokkal, kisebb fondant figurákkal, vagy amivel szeretnénk díszíthetjük.

Ezt is szeretjük