Katicás torta
Katicás torta
Hozzávalók 12 személyre
A katicához
- 1 db 6 tojásos piskóta
- 50 dkg tehéntúró
- 2,5 dl tejszín
- 1 ü őszibarack befőtt/konzerv
- 1 dl a befőtt/konzerv levéből
- 20 g zselatin
- porcukor ízlés szerint
- 1 citrom reszelt héja
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 cs habfixáló
- 1 üveg baracklekvár
- fondant a bevonáshoz
Az alsó tortához
- 3db 4 tojásos piskóta
A krémhez
- 4dl tejszín
- 40 dkg cukor
- 50 dkg margarin
- 20 dkg kakaó
- 20 dkg tejcsokoládé
Elkészítés:
6tojásos piskótát sütünk, 160 fokos sütőben. Ha kisül, még melegen tiszta konyharuhába tekerjük fel. Ha kihűl, megtöltjük a lekvárral.
A túrót összetörjük, hozzáadjuk a kockára vágott barackdarabokat, a vaníliás cukrot, az ízlés szerinti cukrot és a citrom héját. A zselatint 1 dl baracklében gőz fölött felolvasztjuk, majd langyosra hűtjük, és a túróhoz adjuk. A tejszínt felverjük a habfixálóval, és hozzáadjuk az ízesített túróhoz.
Egy gömbölyű edényt, folpackkal kibélelünk. A piskótatekercset felszeleteljük, és kibéleljük vele az edényt. Beleöntjük az ízesített túrót, majd a tetejét is beborítjuk a maradék piskótával és lefedjük a tetejét folpackkal. Kicsit megnyomkodjuk, és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap tányérra borítjuk és bevonjuk a fondanttal, hogy megkapjuk a katicabogarat.
Az alsó tortához
3 db 4 tojásos piskótát készítünk, amiket 160 fokos sütőben sütünk készre.
A krémhez
A tejszínnel felfőzzük a cukrot, 4-5 percig forraljuk. Levesszük a tűzről és hozzákeverjük a margarint, a csokoládét és a kakaót, majd az egészet simára keverjük. Ezt érdemes a torta összeállítása előtti nap elkészíteni. Felhasználás előtt habosra keverjük a krémet.
A kihűlt piskótát megtöltjük a habosra kevert krémmel. A torta külsejét is bekenjük a krémmel, hogy rá tudjon tapadni a zöld fondant.
Végül a katicát ráhelyezzük az alap tortára és ízlés szerint virágokkal, kisebb fondant figurákkal, vagy amivel szeretnénk díszíthetjük.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept