Gesztenyés tekercs
Gesztenyés tekercs
Hozzávalók 6 személyre
Hozzávalók
- 25 dkg darált háztartási keksz
- 18 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 0,5 dl rum
- 1 evőkanál kókuszreszelék
- 2 kávéskanál kakaópor
A krémhez
- 25 dkg gesztenyemassza
- 12 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 0,5 dl rum
- 1 kávéskanál kókuszreszelék
A mázhoz
- 10 dkg csokoládé
- 5 dkg kakaó
- 3 evőkanál tej
- 10 dkg porcukor
Elkészítés:
A kekszet a puha vajjal, a cukorral, a rummal, a kókuszreszelékkel és a kakaóval összedolgozzuk, és amíg a töltelék elkészül, félretesszük. (Ha esetleg nem állna össze teljesen a tészta, egy kis tejet lehet még hozzáadni, de ne sokat).
A krémhez a gesztenyepürét áttörjük burgonyanyomón, és a puha vajjal, a cukorral, a rummal meg a kókuszreszelékkel összekeverjük.
A kekszmassza felét nyújtófával kinyújtjuk egy tiszta nedves konyharuhán. Az alja nem ragad oda a nedves konyharuha miatt, a tetejére pedig darált kekszet szórunk és így nyújtjuk ki. A gesztenyetöltelék felét rákenjük, majd a konyharuha segítségével felgöngyöljük. A másik tekercset is ugyanígy elkészítjük, majd 1 órára a hűtőbe tesszük.
A mázhoz a csokoládét, a kakaót, a tejet, a porcukrot és a vajat összeforraljuk, és bevonjuk vele a tekercseket. A tekercsek tetejét díszíthetjük egy kis kókuszreszelékkel, darált dióval vagy mogyoróval is akár, de ezek nélkül is nagyon finom.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept