Dizájn húsleves
Dizájn húsleves
Hozzávalók 4 személyre
- 70-80 dkg puha hátszín
- 1 nagyobb csirkemell
- 1 pici kelkáposzta
- 2 vastag sárgarépa
- 25 dkg apró gomba
- 1 adag vegyes leveszöldség (amelyek egy hagyományos húslevesbe valók)
- só
- bors
Elkészítés:
1. A kicsontozott csirkemellet és a marhahúst - amekkora szeletre csak tudjuk -, kiklopfoljuk, a kelkáposztát leveleire szétszedjük.
2. A marhahúsra ráfektetjük a csirkemellet, és beborítjuk a kelkáposztalevelekkel. A közepébe fektetjük a vastag sárgarépát, és szorosan felgöngyöljük, majd alufóliába betekerjük úgy, hogy ne essen szét.
3. A hústekercset fazékba tesszük, vízzel felengedjük, beletesszük a leveszöldségeket (a gomba és a másik sárgarépa kivételével), a sót, a borsot és lassú tűzön húslevest főzünk.
4. Mielőtt kész lenne a leves, beletesszük a gombákat, és a nagy karikákra vágott sárgarépát, és tovább főzzük.
5. Ha kész a leves, kiszedjük belőle a fóliába tekert húst, és ha kissé kihűl, vastagabb szeletekre vágjuk.
6. Tálaláskor minden tányérba teszünk egy szelet húst, rámerjük a felforrósított húslevest a gombával és répa karikákkal.
7. Aki igényli, cérnametéltet is tehet bele.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció