Kukoricás csirkemell
Kukoricás csirkemell
Hozzávalók 4 személyre
- 8 szelet, ujjnyi vastag csirkemellfilé
- 1 doboz kukorica konzerv
- 20 dkg trappista sajt
- 5 dkg füstölt sajt
- 2 dl főzőtejszín (sűrűbb fajta)
- só
- bors
- ételízesítő
- 2 ek. olaj
Elkészítés:
A csirkemellszeleteket sózzuk, borsozzuk, kicsit állni hagyjuk. Addig lereszeljük a sajtokat és a tejszínbe keverjük (kb. 5 dkg kivételével). Hozzáadjuk a lecsepegtetett kukoricát is. Az olajon elősütjük a hússzeleteket. Oldalanként kb. 1 perc. A visszamaradt olajból 1 ek-nyit tűzálló tálba kanalazunk, és a tál aljára fektetjük egymás mellé a húsokat. Megszórjuk ételízesítővel, és beborítjuk a kukoricás masszával. A tetejére szórjuk a megmaradt sajtot. Előmelegített, 200 fokos sütőben 30 percig fedő vagy fólia alatt, 10 percig fedő nélkül sütjük. Párolt rizs illik hozzá.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept