Francia hagymaleves

beauty and style
Top olvasott cikkek

Francia hagymaleves

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 szál póréhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 fej lilahagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 cs teavaj
  • 0,8 liter csontleves (vagy húsleveskocka)
  • sajt(ok) ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Annál jobb a hagymaleves, minél többféle hagymát aprítunk bele! A fentieken kívül bátran használhatunk még újhagymát, snidlinget, stb. is.
A hagymákat megpucolom és felszeletelem. A teavajon jól megpárolom. Ha összeesik, egy evőkanál liszttel jól elkeverem.
Felöntöm a levessel (vagy a vízzel és beledobom a leveskockát), majd ízesítem sóval, fehérborssal (esetleg szerecsendióval).
Lassú tűzön felfőzöm, majd beleöntöm a tejszínt, és azzal együtt forráspontig főzöm.
Tálalás előtt felforrósítom, és sajttal dúsítom.
Barna kenyérből készült pirítóst és reszelt sajtot kínálok mellé az asztalon!

Szerezd meg most 10% kedvezménnyel Mentes anyu szakácskönyvét!

Kedvenc receptkönyvünk, melynek minden nő konyhájában ott a helye, most 10% kedvezménnyel elérhető kizárólag a FeminaShopban május 3-16. között!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani. Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük