Francia hagymaleves
Francia hagymaleves
Hozzávalók 2 személyre
- 2 szál póréhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 fej lilahagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 cs teavaj
- 0,8 liter csontleves (vagy húsleveskocka)
- sajt(ok) ízlés szerint
Elkészítés:
Annál jobb a hagymaleves, minél többféle hagymát aprítunk bele! A fentieken kívül bátran használhatunk még újhagymát, snidlinget, stb. is.
A hagymákat megpucolom és felszeletelem. A teavajon jól megpárolom. Ha összeesik, egy evőkanál liszttel jól elkeverem.
Felöntöm a levessel (vagy a vízzel és beledobom a leveskockát), majd ízesítem sóval, fehérborssal (esetleg szerecsendióval).
Lassú tűzön felfőzöm, majd beleöntöm a tejszínt, és azzal együtt forráspontig főzöm.
Tálalás előtt felforrósítom, és sajttal dúsítom.
Barna kenyérből készült pirítóst és reszelt sajtot kínálok mellé az asztalon!
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept