Spenótos, tejszínes cukkini
Ezt a receptet magam találtam ki, de biztos van hasonló. Sétáltam a boltban, és agyalgattam, hogy mi, mivel illik össze. Egy nagyon kedves barátnőmmel egy munkahelyen dolgozunk, aki sokszor meglep az általa készített ebéddel. Viszonozni akartam neki, és gondoltam "extra" dolgot készítek. Vega, így valami húsmentes étellel kellett előállnom. Az öröm megvolt, nagyon ízlett neki!
Spenótos, tejszínes cukkini
Hozzávalók 2 személyre
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 db cukkini
- 200g spenót
- vaj
- 2dl 20%-os tejszín
- magok (napraforgómag, tökmag, fenyőmag)
- parmezán sajt
- vörös cheddar sajt
Elkészítés:
Vajon megpirítottam az apróra vágott fokhagymát, és a magokat, majd hozzáadtam a spenót leveleit. Kevés vizet és sót(ízlés szerint) tettem hozzá, utána hozzáadtam a tejszínt. Jól összekevertem, vártam picit, hogy összeforrjon. Pici kockákra vágott vörös cheddar sajtot szórtam bele, és parmezán sajtot. Kevergettem, míg el nem olvadt a sajt.
Ezután a cukkiniket félbe vágtam, kiszedtem a belsejét, és beletöltöttem a fentebb leírtakat. Tetejét megszórtam parmezán sajttal, és kockákra vágott cheddar sajtot tettem még rá. Mehet be a sütőbe, és 30 perc alatt el is készül.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció