Krumplirózsa párolt zöldségekkel

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Krumplirózsa párolt zöldségekkel

Hozzávalók 2 személyre

  • burgonya
  • olívaolaj
  • karfiol
  • zöldborsó
  • petrezselyem
  • paradicsom
Recept idők

Elkészítés:

A burgonyákat meghámozzuk, és nagyon vékonyan karikákra szeljük. A szeleteket sorba rendezzük úgy, hogy félig fedjék egymást. Sózzuk, borsozzuk. A sorokat feltekerjük, így alakul ki a rózsa forma. A rózsákat muffinsütőbe helyezzük, hogy megtartsák az alakjukat. Kevés olívaolajat csepegtetünk rájuk, majd készre sütjük kb. 20 perc alatt. Akkor jó, ha a szélei aranybarnák. Közben egy kevés olajon és vízen, fedő alatt puhára pároljuk a borsót és a karfiolt. Sózzuk, borsozzuk és belekeverjük az apróra vágott petrezselymet. A kész rózsákat a párolt zöldségek tetején tálaljuk, paradicsommal friss ízeket adunk hozzá.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük