Krumplirózsa párolt zöldségekkel
Krumplirózsa párolt zöldségekkel
Hozzávalók 2 személyre
- burgonya
- olívaolaj
- karfiol
- zöldborsó
- petrezselyem
- paradicsom
Elkészítés:
A burgonyákat meghámozzuk, és nagyon vékonyan karikákra szeljük. A szeleteket sorba rendezzük úgy, hogy félig fedjék egymást. Sózzuk, borsozzuk. A sorokat feltekerjük, így alakul ki a rózsa forma. A rózsákat muffinsütőbe helyezzük, hogy megtartsák az alakjukat. Kevés olívaolajat csepegtetünk rájuk, majd készre sütjük kb. 20 perc alatt. Akkor jó, ha a szélei aranybarnák. Közben egy kevés olajon és vízen, fedő alatt puhára pároljuk a borsót és a karfiolt. Sózzuk, borsozzuk és belekeverjük az apróra vágott petrezselymet. A kész rózsákat a párolt zöldségek tetején tálaljuk, paradicsommal friss ízeket adunk hozzá.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept