Sonkás gombóc paradicsomos lecsóval
Sonkás gombóc paradicsomos lecsóval
Hozzávalók 4 személyre
- 25 dkg főtt, füstölt sonka
- petrezselyem
- 25 dkg főtt burgonya
- 25 dkg liszt
- 1 tojás
- só
- bors
Lecsóhoz
- 3 db színes paprika
- 1 fej vöröshagyma
- 2 dl sűrített paradicsom
Elkészítés:
A sonkát és a petrezselymet géppel összeaprítjuk, sózzuk. A gombóchoz a főtt burgonyát áttörjük, egy tojással és a liszttel összegyúrjuk. Gombócokat formálunk, és bőségesen megtöltjük a sonkás, petrezselymes masszával. Sós vízben megfőzzük a gombócokat.
A lecsóhoz a vöröshagymát felaprítjuk, kevés zsiradékon megpároljuk, majd hozzáadjuk a felszelt paprikát, végül hozzáadjuk a paradicsompürét. Fűszerezhetjük ízles szerint oregánóval és bazsalikommal is.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept