Vaníliás koszorú
A receptet még a Nagymamám készítette, már gyermekkoromban nagyon megkedveltem. Szinte minden ünnepem megsütöm, a családom kedvence lett.
Vaníliás koszorú
Hozzávalók 6 személyre
- 35 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 5 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A lisztet a margarinnal, a cukorral, a vaníliás cukorral összegyúrjuk. Vékonyra kinyújtjuk és kiszaggatjuk. A közepét is kiszúrjuk. A kiszaggatott karikákat megkenjük felvert tojásfehérjével. A diót durvára vágjuk, összekeverjük 5 dkg kristálycukorral és egy csomag vaníliás cukorral, majd a karikákat belemártjuk, és megsütjük.
Kihűlés után megkenjük lekvárral (legfinomabb a barack), és kettőt összeragasztunk. Egy két napot állni hagyjuk, hogy puhuljanak össze és fogyasztható.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept