Lucskos káposzta
Ötlet a sonkafőzőlevének a felhasználására.
Lucskos káposzta
Hozzávalók 4 személyre
- 30 dkg kockára vágott sertéscomb
- fél liter füstölt sonkalé
- 1 fej káposzta( 1,5 kg volt)
- csombor
- kapor
- paprika - zöld, csípős vegyesen
- 1 db paradicsom
- 1 evőkanál apróra vágott póréhagyma (más is jó, régen vöröshagymát tettünk)
- 1 evőkanál tönkölyliszt
- 1 teáskanál pirospaprika
- 2 evőkanál evőkanál tejföl+ 2 ek joghurt
- ecet ízlés szerint
- 1 ek olaj
Elkészítés:
Felkockázzuk a sertés húst, és hideg vízben feltesszük főni egy nagy fazékban, hozzáadjuk a sonka alaplét, amikor felfő lehabozzuk. Ha félig puha a hús, beletesszük a kockára vágott zöld káposztát, majd sózzuk és belerakjuk a félbe vágott paradicsomot, a paprikát egészben, valamint a zöld fűszereket az apróra vágott csombort (borsikafű), és a kaprot. Kis lángon főzzük.
Egy serpenyőben az olajon a hagymát megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk az édesnemes pirospaprikát, 1 dl vízzel felengedjük, hagyjuk egy kicsit összefőni, és beleöntjük a levesbe.
Amikor megpuhul a hús és a káposzta, ízlés szerint ecetet adunk hozzá, majd behabarjuk.
Egy tálban a lisztet csomómentesre keverjük a tejföllel és a joghurttal, majd teszünk bele egy merítőkanállal a forró levesünkből, jól összekavarjuk és beleöntjük a levesbe. Várjunk, ameddig felforr, ha szükség akkor még utánaízesítünk.
Vigyázzunk arra, hogy az ecetet a habarás előtt tegyük a levesbe, mert különben megcsomósodik a tejföl.
Jó étvágyat!
![15900403 13144038c927c9e9bbb7cfa5b91a88bd wm](https://kep.index.hu/1/0/5849/58496/584963/58496351_edfc52e08d50087e22ff3540be4e73c9_wm.jpg)