Lucskos káposzta

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Ötlet a sonkafőzőlevének a felhasználására.

Lucskos káposzta

Hozzávalók 4 személyre

  • 30 dkg kockára vágott sertéscomb
  • fél liter füstölt sonkalé
  • 1 fej káposzta( 1,5 kg volt)
  • csombor
  • kapor
  • paprika - zöld, csípős vegyesen
  • 1 db paradicsom
  • 1 evőkanál apróra vágott póréhagyma (más is jó, régen vöröshagymát tettünk)
  • 1 evőkanál tönkölyliszt
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 2 evőkanál evőkanál tejföl+ 2 ek joghurt
  • ecet ízlés szerint
  • 1 ek olaj
Recept idők

Elkészítés:

Felkockázzuk a sertés húst, és hideg vízben feltesszük főni egy nagy fazékban, hozzáadjuk a sonka alaplét, amikor felfő lehabozzuk. Ha félig puha a hús, beletesszük a kockára vágott zöld káposztát, majd sózzuk és belerakjuk a félbe vágott paradicsomot, a paprikát egészben, valamint a zöld fűszereket az apróra vágott csombort (borsikafű), és a kaprot. Kis lángon főzzük.
Egy serpenyőben az olajon a hagymát megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk az édesnemes pirospaprikát, 1 dl vízzel felengedjük, hagyjuk egy kicsit összefőni, és beleöntjük a levesbe.
Amikor megpuhul a hús és a káposzta, ízlés szerint ecetet adunk hozzá, majd behabarjuk.
Egy tálban a lisztet csomómentesre keverjük a tejföllel és a joghurttal, majd teszünk bele egy merítőkanállal a forró levesünkből, jól összekavarjuk és beleöntjük a levesbe. Várjunk, ameddig felforr, ha szükség akkor még utánaízesítünk.
Vigyázzunk arra, hogy az ecetet a habarás előtt tegyük a levesbe, mert különben megcsomósodik a tejföl.

Jó étvágyat!

15900403 13144038c927c9e9bbb7cfa5b91a88bd wm
Ezt is szeretjük