5 salaktalanító, fogyis finomság
Ha szeretnél leadni pár kilót, vagy kímélnéd kicsit a gyomrodat, akkor próbáld ki ízletes, de kalóriaszegény, egészséges receptjeinket!

Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Gyors házi pakolás, pattanásos bőrre: lehet, hogy minden összetevője a konyhádban van »

Eddig te is rosszul használtad a hajsütőt? Így kellene a tökéletes frizuráért »

Elképesztően nőies a pulóver, ha így viseled: divatos darabok szoknyával »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Eperleves

Hozzávalók:

  • 300 g eper
  • 300 ml ribizlilé
  • 1 db lime
  • 2 evőkanál méz

Az epret öblítsd le, tisztítsd meg, és a kétharmadát pürésítsd.

A többi epret szeleteld fel. Az eperpürét keverd össze a ribizlilével, a lime-lével, a mézzel, és lefedve hűtőben jól hűtsd le.

A felszeletelt epret is tedd a hűtőbe. A tálaláskor öntsd az eperszeletekre a lehűtött levet, és kész is.

Paradicsomos szardíniasaláta

Hozzávalók:

  • 70 g szardínia
  • 50 g paradicsom
  • 50 g zöldpaprika
  • 30 g újhagyma
  • 40 g uborka
  • 40 ml 12%-os tejföl
  • citromlé
  • mustár

A szardíniát vedd ki az olajból, hosszában nyisd ketté, és a gerinchúrt távolítsd el. A halat villával törd össze. A megtisztított, megmosott zöldségeket vágd apróra. A tejfölt citromlével, sóval, mustárral fűszerezd, majd add a zöldségekhez. Tedd bele a halat is, és óvatosan keverd össze.

Rokfortos, kukoricás tésztasaláta

Hozzávalók:

  • 50 g teljes kiőrlésű orsótészta
  • 50 g csemegekukorica
  • 30 g lilahagyma
  • 30 g rokfort sajt
  • 60 ml kefir
  • fokhagyma
  • fehérbors

A tésztát sós vízben főzd meg, és hideg vízzel öblítsd le, majd csöpögtesd le. A lilahagymát tisztítsd meg, és vágd finomra. A kefirhez add hozzá a zúzott fokhagymát és a reszelt rokfortot, sóval és fehérborssal ízesítsd. A mártásba forgasd bele a tésztát, a levétől lecsurgatott kukoricát és a hagymát. Az egészet alaposan keverd össze. A rokfortot szedd apró darabokra, és szórd a tésztára.

Kelbimbó lengyelesen

Hozzávalók:

  • 200 g kelbimbó
  • 1 db tojás
  • 20 g zsemlemorzsa
  • 5 g margarin
  • petrezselyemzöld
  • bors

A kelbimbót gőzben főzd puhára. A tojást is főzd meg, és vágd kis kockákra. A zsemlemorzsát pirítsd meg a margarinon, add hozzá a tojást és a fűszereket. A kelbimbót ezzel a morzsával megszórva tálald.

Gyümölcssaláta

Hozzávalók:

  • 5 szem eper
  • 1 körte
  • 1 nektarin
  • kevés méz
  • mentalevél

A mentalevelet vagdald össze, majd keverd össze a mézzel, és hagyd állni egy picit, hogy kellemesen hűsítő íze legyen. A gyümölcsöket vágd fel, vagy szeleteld, és keverd össze, majd csurgasd rá a mentás mézet.

Ezt is szeretjük