4 mesés tojássaláta variáció
A tojássaláta az egyik leglaktatóbb saláta, gazdag fehérjeforrás is. Viszont elég zsíros, így, ha fogyókúrázol, tabu.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A tojássaláta rengeteg módon elkészíthető, és akár főételnek is beillik, mert magas zsírtartalma miatt igencsak laktató.

Nincs más dolgod vele, mint némi zöldséggel összekeverni, megöntözni egy tejfölös, kefires vagy éppen majonézes öntettel, és már fogyaszthatod is.

Currys tojássaláta

Hozzávalók:

  • 8 tojás
  • 8 evőkanál majonéz
  • 2 krumpli
  • 1 pohár natúr joghurt
  • 1 evőkanál currypor
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 kígyóuborka
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • fél csokor petrezselyemzöld
  • citromlé
  • mustár
  • bors

A tojásokat főzd keményre, majd tedd hideg vízbe. A krumplikat alaposan mosd meg, és héjukban főzd meg őket. A tojások és a krumplik héját szedd le. A tojásokat és a hagymát karikázd fel, míg a krumplikat és a paprikát vágd kockákra. A majonézt, a joghurtot, a mustárt, némi citromlevet, a curryt és a finomra aprított petrezselyemzöldet keverd össze. Ízlésed szerint sózd, borsozd meg. Ebbe a masszába keverd bele a tojást és a krumplit, majd tedd hűtőbe néhány órára a tálalás előtt.

Tojássaláta tésztával

Hozzávalók:

  • 15 dkg zöldborsó, lehet mirelit is
  • 5 tojás
  • 5 evőkanál majonéz
  • 4 paradicsom
  • 1 csomag üvegtészta
  • 1 csokor metélőhagyma
  • olaj
  • cukor
  • ecet
  • bors

A tojásokat főzd keményre, majd vágd kisebb darabokra. A tésztát picit olajos, sós vízben főzd meg. A zöldborsót párold puhára, a paradicsomot kockázd fel. A majonézt, pici olajat és ecetet keverj össze, és ízlésed szerint sózd, borsozd meg őket. Tedd bele a finomra vágott metélőhagymát, a tojást, a tésztát, a borsót, a paradicsomot, óvatosan keverd össze, és tedd néhány órára hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.

Zöldséges tojássaláta

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 2 cukkini
  • 1 tubus majonéz
  • 1 kis doboz tejföl
  • 1 csomag retek
  • 1 paradicsom
  • 1 zöld húsú paprika
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 szál zeller

A tojásokat főzd keményre, hámozd meg, majd kockázd fel őket. A zöldségeket mosd meg.
A cukkinit hasábokra, a paradicsomot kockára, az újhagymát, a zellert és a retket karikára vágd, majd keverd össze. Fóliával fedd le, és tedd hűtőbe. A majonézt a tejföllel keverd össze, és forgasd hozzá a zöldségekhez. A tojást szintén keverd hozzá, és már tálalhatod is.

Almás tojássaláta

Hozzávalók:

  • 15 dkg trappista sajt
  • 6 tojás
  • 4 alma
  • 2 csokor újhagyma
  • 1 dl majonéz
  • 1 dl tejföl vagy kefir
  • 1 citrom leve
  • fehérbors

A tojásokat főzd keményre, majd szedd le a héjukat. Az almákat hámozd meg, reszeld le krumplireszelőn, és locsold meg citromlével. A tejfölt, a majonézt és a szintén krumplireszelőn lereszelt sajtot keverd össze, majd ízesítsd sóval, borssal. A hagymát karikázd fel, és locsold meg citromlével. Négy tojást szeletelj fel, a többiből szedd ki a sárgáját, és a fehérjét reszeld le. Utóbbit keverd hozzá a sajtos masszához. Egy tál aljába tedd bele a krém egyharmadát, helyezz a tetejére tojáskarikákat. A rétegezést még kétszer ismételd meg. A félretett tojássárgákat reszeld a saláta tetejére. Fedd le, és néhány órára tedd hűtőbe tálalás előtt.

Ezt is szeretjük