4 elronthatatlan, isteni piskóta
A piskóta mindig jólesik. Ráadásul konyhatündérnek sem kell lenned ahhoz, hogy elkészítsd ezeket az isteni sütiket.

Ez is érdekelhet

Téged is vár a Lasselsberger-Knauf virtuális családi háza! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Vásárolj a neten is kényelmesen! (x)

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

beauty and style

Ezt a hajfestést bárki kipróbálhatja: ha nem tetszik, pár mozdulattal eltüntethető »

5 különböző színű hajgumit tett a hajába: ördögien okos ötlet fonáshoz »

Michelle Obama ragyog a friss fotókon: az egykori first lady most is stílusos »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Kakaós piskóta

Hozzávalók:

  • 15 dkg cukor
  • 8 dkg vaj
  • 2 dkg kakaó
  • 2 dl tej
  • 1 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • liszt
  • porcukor

A hozzávalókat jól keverd össze. Annyi lisztet használj, hogy a tészta piskótaszerű legyen.

Miután géppel is alaposan elkeverted, süsd meg kis lángon. Az elkészült piskótát félbe is vághatod, és megtöltheted lekvárral vagy krémmel. A tetejét szórd meg porcukorral.

Narancsos hógolyócskák

Hozzávalók 25 darabhoz:

  • 25 dkg piskótamorzsa
  • 25 dkg fehér csokoládé
  • 2 evőkanál kandírozott narancshéj
  • 1 evőkanál narancsdzsem
  • 2 evőkanál tejszín
  • 1 evőkanál vaj

Olvassz meg 10 dkg csokoládét, majd hagyd hűlni kicsit. A piskótamorzsát dolgozd össze a finomra aprított narancshéjjal, a dzsemmel, a tejszínnel és a langyosra hűtött csokoládéval.
A masszából formázz gombócokat. Készítsd el a mázat: olvassz fel 15 dkg csokoládét a vajjal gőz felett. A gombócokat két villa segítségével mártsd a folyékony csokoládéba, majd alufóliával bélelt tálcán hagyd megdermedni.

Mézes piskóta

Hozzávalók:

  • 10 evőkanál liszt
  • 10 evőkanál porcukor
  • 4 evőkanál méz
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 7 tojás
  • 2 maréknyi dió
  • késhegynyi fahéj

A tojások sárgáját kavard ki 2 kanál porcukorral és a mézzel. Szórj bele késhegynyi fahéjat, majd a maradék 8 evőkanál porcukorral kavard tovább. Keverd össze a lisztet és a szódabikarbónát, és add az eddigiekhez. A tojásfehérjéket verd keményre 1 evőkanálnyi vízzel, és óvatosan forgasd bele a masszába. Öntsd egy kivajazott-lisztezett tepsibe, a tetejét szórd meg durvára vágott dióval. Előmelegített sütőben süsd készre.

Almás piskóta

Hozzávalók:

  • fél kg alma
  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 3 db tojás
  • csokoládé

A meghámozott almákat kockázd fel. A vajat keverd ki a cukorral, a tojásfehérjét pedig verd kemény habbá. A vajhoz add hozzá a lisztet, majd a tojáshabot is. Tedd bele az almakockákat, és öntsd kivajazott sütőformába. A tetejére reszelj csokoládét, és süsd körülbelül 25 percig.

Ezt is szeretjük