4 isteni piskóta
A piskótasütéstől sok kezdő konyhatündér ódzkodik, pedig egyáltalán nem nehéz elkészíteni a tökéletes süteményt, akár több változatban is.
Mandulás piskóta
Hozzávalók:
- 20 dkg vaj
- 25 dkg cukor
- 4 tojás
- 2 dl tej
- 45 dkg liszt
- 10 dkg őrölt mandula
- 1 csomag sütőpor
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. A vajat a cukorral keverd krémesre, ehhez add hozzá fokozatosan a tejet, a tojásokat és a vaníliaaromát.
Majd add hozzá a sütőporos lisztet és az őrölt mandulát. A tésztát tedd sütőpapírral kibélelt tepsibe, süsd körülbelül ötven percig.
Narancskrémes piskóta
Hozzávalók:
- 6 narancs
- 3 dl tejszín
- 20-25 dkg babapiskóta
- 20 dkg cukor
- 1 kis poharas tejföl
- 1 csomag zselatinpor
A tejfölt keverd össze a cukorral, reszeld hozzá a narancs héját, és facsard bele a levét. A maradék narancsot kockázd fel, és keverd a krémhez. A tejszínt verd fel jó alaposan, és keverd a többihez. A zselatint keverd el hideg vízben, majd add hozzá a krémhez. Egy nagy tálban rétegezd a babapiskótára. Kiadós és laktató finomság.
Meggyes-rumos rakott piskóta
Hozzávalók a tésztához:
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 6 púpozott evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 3 evőkanál csokoládé
A többihez:
- 5 dkg hámozott mandula
- 5 dkg puha mazsola
- 1 nagy üveg meggybefőtt
- 1 dl rum
- 10 dkg cukor
- 1 tojás
- 7 dl tej
- 1 tasak vaníliás pudingpor
Először készítsd el a piskótát, de készen is vehetsz piskótalapot.
Keverd habosra a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral egy nagy tálban. Szitáld a lisztet tálba, és alaposan keverd össze a sütőporral. A tojások fehérjéből készíts kemény habot. A tojássárgájára szórd rá a liszt felét, tedd rá a tojásfehérjét, majd a tetejére hintsd rá a maradék lisztet. Fakanállal óvatosan dolgozd össze, úgy, hogy a tojáshab ne törjön össze. Öntsd a masszát sütőpapírral kibélelt sütőformába, és 200 fokra előmelegített sütőben süsd aranysárgára. A megsült piskótát kis ideig hagyd a sütőben hűlni, majd rácsra borítva húzd le róla a sütőpapírt, fordítsd meg, és hagyd teljesen kihűlni.
A mandulát vágd durvára, serpenyőben olaj nélkül pirítsd meg. A mazsolát öblítsd le forró vízzel, a meggybefőttet csepegtesd le. A piskótát vágd kockákra, tedd egy szép üvegtálba, locsold meg rummal, és szórd meg mandulával, mazsolával és meggyel. A vaníliás krémhez keverd habosra a cukrot és a tojássárgáját, add hozzá a hat evőkanál tejjel elkevert pudingport. A többi tejet forrald fel, és add apránként a tojásos keverékhez, majd mindezt kis lángon főzd sűrűre. A tojásfehérjét verd kemény habbá, és add apránként a krémhez. Ezzel vond be a piskóta-rakottast. Legalább négy órát hagyd hűlni tálalás előtt.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Mézes-diós piskóta
Hozzávalók:
- 25 dkg cukor
- 25 dkg rétesliszt
- 2 dl víz
- 2 tojás
- 3 evőkanál langyos méz
- 3 evőkanál baracklekvár
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- őrölt fahéj
- szegfűszeg
- 5 dkg mazsola
- 10 dkg durvára őrölt dió
A tojásokat a cukorral verd habosra, majd add hozzá a lisztet, a vizet, a szódabikarbónát, a mézet, a lekvárt, a mazsolát és az apróra vágott dió felét. Egy nagy tepsit kenj ki vajjal, és szórd meg egy kevés liszttel, hogy ne ragadjon bele a süti. Öntsd bele a tésztát, és a tetejét szórd meg a maradék dióval. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd nagyjából 30 percig, míg a teteje aranybarna nem lesz.
OLVASD EL EZT IS!
- sütemény
- túró
A tökéletes túrós bukta receptje
- alma
- eper
Így készül a tökéletes piskótatekercs
- alma
- sütemény