4 ínycsiklandó, gyors rakottas
Későn érsz haza, mégis vacsorát vár a család? A legjobb megoldás egy gyors rakottas, melyet kezdő konyhatündérként is elkészíthetsz.

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Extra száraz kezeken teszteltük az SOS bőrspray-t: nem azt kaptuk, amit vártunk »

Farmerhatású manikűr pofonegyszerűen: különleges, és gyorsan elkészül »

Fényes és dús lesz, ha így egyenesíted ki a hullámos hajat! »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Rakott zöldség

Hozzávalók:

  • 1 kg zöldség vegyesen - zöldbab, spárga, karalábé, kelbimbó, karfiol
  • 3 dkg vaj
  • 3 dl tej
  • 3 dkg liszt
  • 2 dl tejföl
  • 15 dkg edami sajt
  • 1 evőkanál olaj

A zöldséget tisztítsd meg, darabold fel azonos méretű kockákra, és sós vízben főzd elő 10 perc alatt, majd szűrd le. A lisztből a tejjel és a vajjal főzz besamelt.

A tűzről levéve keverd el a tejföllel, és adj hozzá 10 dkg reszelt sajtot. A főtt zöldség felét fektesd kiolajozott tűzálló tálra, simítsd rá a mártás felét, erre ismét zöldség jön, majd fedd be a mártással. Hintsd meg a maradék reszelt sajttal, és a sütőben süsd meg, de ne pirítsd túl barnára, nehogy a tetején a sajt megkeseredjen.

Rakott padlizsán

Hozzávalók:

  • 40 dkg padlizsán
  • 20 dkg cukkini
  • 20 dkg kaliforniai paprika
  • csipet gyömbér
  • csipet bazsalikom
  • 3 dl húsleves - lehet kockából is
  • 10 dkg vaj
  • 20 dkg reszelt sajt
  • petrezselyemzöld

A zöldségeket alaposan mosd meg, a gyömbért reszeld le, a petrezselymet tépkedd apróra. Szeleteld fel a zöldségeket körülbelül egy centi vastagra. A gyömbért és a petrezselymet keverd a meleg levesbe. Kivajazott tepsiben rétegezd egymásra a zöldségeket, és sózd meg az egészet. Öntsd rá a húslevest, szórd rá a sajtot, és sütőben süsd szép pirosra.

Rakott kelbimbó

Hozzávalók:

  • 80 dkg kelbimbó
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csirkemellfilé
  • 5-10 dkg füstölt tarja
  • 5 dkg vaj
  • 1 dl tejszín
  • 15 dkg rizs
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 tojás
  • 10 dkg reszelt sajt
  • só, bors, borsikafű

A rizst forró vízben tedd fel főni, és főzd 15 percig. Míg puhul a rizs, a megtisztított kelbimbót sós vízben főzd meg, és csöpögtesd le. A csirkemellet és a tarját vágd egészen apró csíkokra, majd a felaprított hagymával és fokhagymával együtt vajban párold meg. Egy tűzálló tálat vajazz ki, szórd meg zsemlemorzsával, és rétegezd bele a kelbimbót, a lecsöpögtetett rizst és a húst. A rétegeket sóval, borssal, borsikafűvel fűszerezd ízlés szerint. A tejszínt keverd el a habosra vert tojásokkal, és öntsd a kelbimbóra. A tetejét szórd meg a sajttal. A sütőben 15-20 perc alatt süsd aranybarnára.

Belga rakott paradicsom

Hozzávalók:

  • 50 dkg uborka
  • 50 dkg padlizsán
  • 50 dkg paradicsom
  • 20 dkg szeletelt bacon
  • 25-30 dkg füstölt sonka
  • petrezselyemzöld
  • 1 húsleveskocka
  • 2 gerezd fokhagyma

Hámozd meg az uborkát és a padlizsánt, majd szeleteld fel. A padlizsánt tedd tésztaszűrőbe, helyezd két percre forrásban lévő sós vízbe, majd csepegtesd le. Bélelj ki a szalonnaszeletekkel egy mély tűzálló tálat, fektess bele egy sor uborkát, takard le a padlizsánszeletekkel, rakj rá egy sor karikára vágott paradicsomot, és borítsd be vékony hússzeletekkel. Erre ismét jöhet az uborka, a padlizsán, végül a paradicsom. A tetejét hintsd meg egy csokor finomra vágott petrezselyemzölddel. Néhány evőkanál vízben oldd fel a húsleveskockát, tegyél bele két gerezd átnyomott fokhagymát, forrald néhány percig, majd ezzel locsold meg a lerakott zöldséget. A tetejére boríts szalonnaszeleteket, és a forró sütőben süsd meg 20 perc alatt.

OLVASD EL EZT IS!

padlizsan
  • egytálétel
  • rakott zöldség

30 perces rakottasok

Blog.hu ajánló