4 gyors magyaros vacsora
40 perc alatt kész
Készíts a családnak hagyományos vacsorát, magyaros ízekkel. Az sem baj, ha éppen édesre vágynak, erre is találtunk megoldást.

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Házi permet pattanásos bőrre, tengeri sóval és magnéziummal »

Itt vágd el a nadrágot, hogy csinos felső legyen belőle: csak egy nyisszantás »

Szomszéd lányból a végzet asszonya: Margot Robbie átalakulásai »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Zöldborsóleves magyarosan

Hozzávalók:

  • 50 dkg zöldborsó
  • 2-3 sárgarépa
  • 2-3 fehérrépa
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 púpos evőkanál liszt
  • pirospaprika
  • 5 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 5 evőkanál liszt
  • olaj
  • bors

Ha mirelit borsót használsz, akkor tartsd kicsit forró víz alá egy szűrőben, hogy ne jegesen tedd a lábosba. A zöldborsót és a kis karikákra vágott zöldségeket olajon futtasd meg 3-4 perc alatt.

Add hozzá a lisztet, pirítsd még egy kicsit, aztán az apróra vágott petrezselymet is tedd az edénybe, és jól keverd át. Húzd le a tűzről, és add hozzá a pirospaprikát. Jól keverd meg, és öntsd fel 1,5-2 liter vízzel.

Sózd, borsozd meg, és főzd addig, amíg a zöldségek megpuhulnak. Közben készítsd el a vajgaluskát: a puha vajat dolgozd össze a tojással és egy csipet sóval, majd add hozzá a lisztet. A krémes állagú tésztát teáskanállal szaggasd bele a levesbe. A galuskával még egy-két percig forrald a levest.

Kapros pulykamell

Hozzávalók:

  • 40-50 dkg pulykamell
  • 5-10 dkg füstölt császárszalonna
  • 1-2 sárgarépa
  • 1-2 paprika
  • 1-2 paradicsom
  • 1 csokor kapor
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika

A finomra vágott szalonnát tedd serpenyőbe, kicsit pirítsd meg, és dinszteld meg rajta az apróra vágott hagymát. Add hozzá a csíkokra vágott pulykamellet. Ezt erős tűzön forgasd át, addig, míg kifehéredik a hús, ekkor hintsd meg a pirospaprikával. Add hozzá a kockákra vágott répát, paprikát és paradicsomot. Bőségesen szórd meg kaporral, és párold meg a zöldségeket. Végül a tejszínnel elkevert liszttel sűrítsd be.

Pozsonyi kocka

Hozzávalók:

  • 50 dkg csuszatészta
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg baracklekvár
  • 15 dkg darált mák
  • 15 dkg porcukor
  • 5 dkg mazsola
  • 2 tojás
  • 1,5 pohár tejföl
  • búzadara
  • reszelt citromhéj

A tésztát főzd ki, majd szűrd le. A csuszatésztának nem kell sok, hamar megpuhul. Miközben fő, a tojások sárgáját keverd simára a vajjal, a porcukorral, a reszelt citromhéjjal és az áztatott mazsolával. Add hozzá a tejfölt, a cukorral felvert tojás habját, valamint a leszűrt tésztát. Lazán keverd össze. Egy tepsit kenj ki vajjal, szórd meg búzadarával, majd tedd bele a tésztamassza harmadát. Ezt szórd meg mákkal, majd erre jöhet a vízzel hígított baracklekvár. Addig folytasd a rétegezést, amíg el nem fogynak a hozzávalók, de a legtetejére a tésztás masszából kerüljön. Sütőben 20 perc alatt süsd pirosra. Felkockázva tálald.

Gyors túrógombóc

Hozzávalók:

  • egy bögre búzadara
  • 500 g túró
  • csipetnyi só
  • egy evőkanál vaj
  • 100 g zsemlemorzsa
  • tejföl
  • porcukor

Fél liter vizet csipetnyi sóval forralj fel. A forrásban lévő vízbe állandó keverés közben szórd bele a búzadarát. Kis lángon addig főzd, amíg a dara egészen sűrű nem lesz - körülbelül 5 percig. A tűzről lehúzva a forró darához morzsold hozzá a túrót. Alaposan keverd össze. Vizes kézzel formázz kis gombócokat a langyosra hűlt masszából. A vajat serpenyőben olvaszd meg, és a zsemlemorzsát enyhén pirítsd meg rajta. A pirított morzsába forgasd bele a kész túrógombócokat. Tálaláskor tejfölt és porcukrot tegyél a tetejére.

Blog.hu ajánló