4 mennyei, gyors husi
30 perc, és kész!
A család már villával veri az asztalt, és te még sehogy sem állsz a vacsorával? Összegyűjtöttünk neked néhány extra gyors husis receptet.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nyárson sült csirke mandarinnal

Hozzávalók:

  • 2 csirkemellfilé
  • 3 mandarin
  • mustár
  • szezámmag
  • olaj
  • bors

A csirkehúst vágd nagy kockákra, fűszerezd borssal, sóval, és egy serpenyőben, felhevített olajon pirítsd át. Ha kész, húzd félre, hogy kihűljön.

A meghámozott mandarint szedd gerezdekre, a szezámmagot pedig őröld meg. Kend be a húst mustárral, és hintsd meg szezámmaggal.

A húsdarabokat és a mandaringerezdeket váltakozva húzd a nyársra, majd csomagold be alufóliába. 250 fokra előmelegített sütőben süsd 6-8 percig.

Lazaccsíkok snidlinges paradicsommal

Hozzávalók:

  • 60 dkg friss lazac
  • 4 paradicsom
  • 8 dkg kis kapribogyó
  • 4 kávéskanál citromlé
  • olívaolaj
  • 2 evőkanál snidling
  • bors
  • ánizs

Készíts mártást az olívaolajból és a citromléből, ízesítsd sóval és ánizzsal. Vágd apróra a snidlinget, kockázd fel a paradicsomot. Egy serpenyőben forrósítsd fel a napraforgó-olajat, majd tedd bele a vékony csíkokra vágott halszeleteket, és pár perc alatt süsd meg. Tedd egy edénybe, add hozzá a snidlinget, a kockára vágott paradicsomot és a kapribogyót, majd öntsd rá a mártást. Tálalás előtt borssal ízesítheted.

Gyömbéres csirke

Hozzávalók:

  • 2 csirkemellfilé
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 fej hagyma
  • 1 gyömbérgyökér
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál szárított kínai gomba
  • 4 evőkanál szójaszósz
  • 2 evőkanál borecet
  • 2 kávéskanál cukor

A csirkemelleket vágd kisebb darabokra. Felhevített olajon pirítsd üvegesre a vékony karikákra vágott hagymát, add hozzá a finomra vágott fokhagymát, a reszelt gyömbért és a csirkét. Erős tűzön pirítsd át. Add hozzá az előzőleg beáztatott, lecsepegtetett gombát, a szójaszószt, az ecetet és a cukrot. Lefedve párold 5 percig.

Tormával töltött rántott szelet

Hozzávalók:

  • 4 szelet sertéscomb
  • 1 db egész tojás
  • 2 evőkanál ecetes torma
  • 2 evőkanál juhtúró
  • 1 evőkanál sűrű tejföl
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • cukor

A hússzeleteket klopfold ki, vagdald be a szélüket több helyen. Az ecetes tormát, a juhtúrót és a tejfölt egy kevés cukorral keverd össze, ízesítsd sóval, majd mindegyik szelet húst egyenként kend meg a krémmel. Szorosan göngyöld össze, tűzd meg hústűvel, hogy ne essen szét, ezután lisztben, felvert tojásban és zsemlemorzsában forgasd meg. Tedd felhevített olajba a tekercseket, és 7-8 perc alatt süsd meg őket.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Ezt is szeretjük