4 gazdagon megpakolt pizza

Ha pizzára vágysz, ne nyúlj rögtön a telefonért, hanem készítsd el inkább te magad. A variációk száma végtelen, kísérletezz bátran!

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Pizzatészta alaprecept

Hozzávalók:

  • 40 dkg finomliszt
  • 1 dl tej
  • 1 dl víz
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 dkg élesztő
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 kávéskanál só

Az élesztőt futtasd fel a langyos, cukros tejben. A lisztet szitáld bele egy mély tálba, a közepébe nyomj mélyedést, és öntsd bele az élesztős tejet.

Ezt a környező liszt kis részével keverd össze, majd a többi lisztből kevéssel takard be. Takard le, és meleg helyen keleszd kétszeresére. Negyed óra után add hozzá a sót és a vizet, majd jól keverd el.

A tésztát - úgy, mint a rétestésztát - párszor csapkodd a deszkához, és formálj belőle cipót. Lisztezd meg, takard le, és egy óra hosszát keleszd. Terítsd el a kiolajozott tepsiben vagy sütőformában. Nyomkodd bele, és készíts peremet neki. Ezt a peremet 1-2 cm szélesen ne pakold meg a töltelékkel és a sajttal. A pizzára sütés előtt kenj finom paradicsomos szószt, és erre jöjjenek a feltétek.

Pizzaszósz

Hozzávalók:

  • 1 vöröshagyma
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál sűrített paradicsom
  • 2 800 grammos konzervparadicsom
  • oregánó
  • fokhagyma

A hagymát kockázd fel, és párold üvegesre az olívaolajon. Add hozzá a sűrített paradicsomot, a konzervparadicsomot, a zúzott fokhagymát, a sót, a borsot. Másfél óra alatt sűrítsd be. Ízesítsd egy kevés cukorral és balzsamecettel. Ha forrón üvegbe teszed, akkor hűvös helyen akár 6 hónapig is eláll.

Kolbászos pizza

Hozzávalók:

  • 20 dkg kolbász
  • 20 dkg sajt
  • 1 kávéskanál bazsalikom
  • 1 kávéskanál oregánó

A kolbászt karikázd fel, majd átlósan is vagdosd fel. Pakold rá a tésztára, szórd meg a fűszerekkel, illetve a reszelt sajttal. Sózni nem kell. A tepsit told a sütő középső sínjébe, és süsd készre a pizzát.

Lecsós pizza

Hozzávalók:

  • 3 paradicsom
  • 1 hagyma
  • 2 paprika
  • kevés olaj
  • 15 dkg szalonna
  • 20 dkg reszelt trappista sajt

A paprikát és a paradicsomot szeleteld fel, a hagymát kockázd. Kevés olajon futtasd meg, majd fedő alatt készíts belőle lecsóalapot. A tésztát terítsd bele a tepsibe, majd mehet rá a lecsó. Szórd meg reszelt sajttal, és a tetejére tegyél kakastaréjra vagdalt vékony szalonnaszeleteket. Forró sütőben süsd készre. Ha van készen lecsó a kamrában, az is tökéletes hozzá.

Négysajtos pizza

Hozzávalók:

  • 10 dkg trappista sajt
  • 10 dkg gorgonzola
  • 10 dkg márványsajt
  • 10 dkg füstölt sajt
  • néhány szem olívabogyó

A tésztára negyed körcikk alakban pakold rá a sajtokat - bármilyen sajtfélével helyettesítheted a receptben leírtakat - ízlésed szerint, oszd el rajtuk a magozott, negyedelt olajbogyókat, és süsd meg az egészet.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Tonhalas pizza

Hozzávalók:

  • 30 dkg mozzarella
  • 20 dkg olajos tonhal
  • egy marék olajbogyó
  • bors

Nyisd ki a tonhalkonzervet, és csepegtesd le a haldarabokat. A pizzatésztát vékonyan kend be a tonhalolajjal, majd a pizzán egyenletesen oszd el a haldarabokat. Sózd és borsozd meg. Szeleteld fel a mozzarellát, és terítsd el a halas felületen. A 220° fokra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt süsd készre.

Ezt is szeretjük