4 gazdagon megpakolt pizza
Ha pizzára vágysz, ne nyúlj rögtön a telefonért, hanem készítsd el inkább te magad. A variációk száma végtelen, kísérletezz bátran!

Ez is érdekelhet

A tökéletes szőrtelenítő módszer a nyárra - Hetekig sima lesz tőle a bőröd (x)

Ez lesz a legmókásabb gyereknapi program a hétvégén - 14 év alatt ingyenes! (x)

Rengeteget spórolhatsz, ha így vásárolsz júniusban - Ezek a legjobb akciók a hónapban (x)

Milyen konyha illik hozzád? Rengeteget spórolhatsz, ha így alakítod át (x)

Nem kerül milliókba, mégis saját medencéd lesz - 10 érv a földfeletti medence mellett (x)

beauty and style

Az ifjú hercegi párt már a körmödre is kérheted: nem ismernek akadályt a rajongók »

Menőbb, mint a bőrtáska: így viseld a szezon kedvencét »

Elképesztően nőies balerinacipők, olcsótól a drágáig: a legdivatosabb fazonok »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Pizzatészta alaprecept

Hozzávalók:

  • 40 dkg finomliszt
  • 1 dl tej
  • 1 dl víz
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 dkg élesztő
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 kávéskanál só

Az élesztőt futtasd fel a langyos, cukros tejben. A lisztet szitáld bele egy mély tálba, a közepébe nyomj mélyedést, és öntsd bele az élesztős tejet.

Ezt a környező liszt kis részével keverd össze, majd a többi lisztből kevéssel takard be. Takard le, és meleg helyen keleszd kétszeresére. Negyed óra után add hozzá a sót és a vizet, majd jól keverd el.

A tésztát - úgy, mint a rétestésztát - párszor csapkodd a deszkához, és formálj belőle cipót. Lisztezd meg, takard le, és egy óra hosszát keleszd. Terítsd el a kiolajozott tepsiben vagy sütőformában. Nyomkodd bele, és készíts peremet neki. Ezt a peremet 1-2 cm szélesen ne pakold meg a töltelékkel és a sajttal. A pizzára sütés előtt kenj finom paradicsomos szószt, és erre jöjjenek a feltétek.

Pizzaszósz

Hozzávalók:

  • 1 vöröshagyma
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál sűrített paradicsom
  • 2 800 grammos konzervparadicsom
  • oregánó
  • fokhagyma

A hagymát kockázd fel, és párold üvegesre az olívaolajon. Add hozzá a sűrített paradicsomot, a konzervparadicsomot, a zúzott fokhagymát, a sót, a borsot. Másfél óra alatt sűrítsd be. Ízesítsd egy kevés cukorral és balzsamecettel. Ha forrón üvegbe teszed, akkor hűvös helyen akár 6 hónapig is eláll.

Kolbászos pizza

Hozzávalók:

  • 20 dkg kolbász
  • 20 dkg sajt
  • 1 kávéskanál bazsalikom
  • 1 kávéskanál oregánó

A kolbászt karikázd fel, majd átlósan is vagdosd fel. Pakold rá a tésztára, szórd meg a fűszerekkel, illetve a reszelt sajttal. Sózni nem kell. A tepsit told a sütő középső sínjébe, és süsd készre a pizzát.

Lecsós pizza

Hozzávalók:

  • 3 paradicsom
  • 1 hagyma
  • 2 paprika
  • kevés olaj
  • 15 dkg szalonna
  • 20 dkg reszelt trappista sajt

A paprikát és a paradicsomot szeleteld fel, a hagymát kockázd. Kevés olajon futtasd meg, majd fedő alatt készíts belőle lecsóalapot. A tésztát terítsd bele a tepsibe, majd mehet rá a lecsó. Szórd meg reszelt sajttal, és a tetejére tegyél kakastaréjra vagdalt vékony szalonnaszeleteket. Forró sütőben süsd készre. Ha van készen lecsó a kamrában, az is tökéletes hozzá.

Négysajtos pizza

Hozzávalók:

  • 10 dkg trappista sajt
  • 10 dkg gorgonzola
  • 10 dkg márványsajt
  • 10 dkg füstölt sajt
  • néhány szem olívabogyó

A tésztára negyed körcikk alakban pakold rá a sajtokat - bármilyen sajtfélével helyettesítheted a receptben leírtakat - ízlésed szerint, oszd el rajtuk a magozott, negyedelt olajbogyókat, és süsd meg az egészet.

Tonhalas pizza

Hozzávalók:

  • 30 dkg mozzarella
  • 20 dkg olajos tonhal
  • egy marék olajbogyó
  • bors

Nyisd ki a tonhalkonzervet, és csepegtesd le a haldarabokat. A pizzatésztát vékonyan kend be a tonhalolajjal, majd a pizzán egyenletesen oszd el a haldarabokat. Sózd és borsozd meg. Szeleteld fel a mozzarellát, és terítsd el a halas felületen. A 220° fokra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt süsd készre.

Ezt is szeretjük