4 isteni, laktató főétel 400 kcal alatt
Ha télen felszedtél néhány kilót, próbáld ki könnyű receptjeinket, és pikk-pakk megszabadulhatsz a nem kívánt párnácskáktól.
Ananászos csirkemell
Hozzávalók 8 személyre:
- 1,5 kg csirkemellfilé
- 60 dkg ananászkarika
- 15 dkg nem zsíros sajt
- 1 csomag sültcsirke-fűszerkeverék
- 1,5 dl olívaolaj
- 8 dkg liszt
- 80 dkg rizs
- 3 dkg kurkuma
- 15 dkg sárgarépakocka
- só
A csirkemellet vágd szeletekre, klopfold ki őket, forgasd meg lisztben, és forró olívaolajban süsd ki mindegyiket. Sütés közben szórd meg a szeleteket a fűszerkeverékkel.
Ha kész van, tedd tálra, rakd rájuk az ananászkarikákat, a tetejükre reszelj sajtot. Kurkumával, sóval ízesített sárgarépás párolt rizst tálalj mellé.
Padlizsánnal töltött gomba
Hozzávalók 4 személyre:
- 40 dkg padlizsán
- 1 dl olívaolaj
- 10 szál friss bazsalikom
- 1 szál póréhagyma
- fél hagyma
- 1 kaliforniai paprika
- 1 dl paradicsomlé
- 8 nagyobb csiperke
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- 10 dkg margarin
A padlizsánt tisztítsd meg, és vágd kockákra, majd egy serpenyőben olívaolajon süsd meg, sózd, borsozd, szórd meg bazsalikommal, és tedd félre. Egy másik serpenyőben pirítsd meg a felaprózott póréhagymát, a hagymát és a kaliforniai paprikát, majd tedd rá a padlizsánt, és öntsd fel paradicsomlével. Borsozd, adj hozzá préselt fokhagymát, és hagyd állni fél órát. Az egész gombákat mosd meg jól, vágd le a törzsüket, és papírtörlővel itasd szárazra. Kívül-belül sózd, borsozd, és mindegyik belsejébe helyezz 1-1 margarindarabkát. Alufólia-darabokat vajazz be alaposan, és fektesd rájuk a gombafejeket, majd a belsejükbe merd bele a padlizsános keveréket, fedd be az üres gombafejekkel, és alufóliával alaposan becsomagolva 180 fokos sütőben 20 percet süsd.
Zöldséggel töltött pulykarolád
Hozzávalók 4 személyre:
-
fél kg pulykamell
-
20 dkg póréhagyma
-
20 dkg sárgarépa
-
10 dkg hagyma
-
olaj
-
só
-
bors
-
petrezselyem
-
mustár
-
szerecsendió
-
húslé
A megtisztított sárgarépát és a póréhagymát forró vízben blansírozd - pár percig forró vízben főzd -, majd öblítsd és csöpögtesd le. A húst kend be a mustárral, helyezd rá a hagymakarikákat, a póréhagymalevelet és a sárgarépát, majd tekerd roláddá, és konyhai zsineggel kösd át.
A roládot tedd a felforrósított olajba, és minden oldalát süsd barnára. Ezután önts alá egy kevés húslevest, majd fedő alatt párold puhára. Ha a hús megpuhult, a zsineget távolítsd el, és a húst szeleteld fel.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Sült csirkemáj karibi barnarizzsel
Hozzávalók 4 személyre:
A májhoz:
-
15 dkg csirkemáj
-
2 dkg vöröshagyma
-
olaj
-
majoránna
-
feketebors
A rizshez:
-
40 dkg barnarizs
-
1 feketebab-konzerv
-
15 dkg paradicsom
-
15 dkg póréhagyma
-
olívaolaj
-
1 gerezd fokhagyma
-
köménymag
-
petrezselyemzöld
A csirkemájat tisztítsd le, a vöröshagymát karikázd fel vékonyra. Kevés növényi olajjal kikent tepsibe tedd őket - lazán összekeverve -, és előmelegített sütőben, nagy hőfokon, hirtelen süsd készre. Sütés közben ízesítsd majoránnával, borssal, a végén kevés sóval. Készülhet nyílt lángon is, akkor a hagymát előbb fonnyaszd meg, de vigyázz, mert a máj pattog sütés közben! Az olívaolajon megfuttatott póréhagymára dobd rá a babot, és a kockázott, hámozott paradicsommal süsd össze. Ha elkészült, keverd össze a párolt barnarizzsel, és szórd meg petrezselyemzölddel.
OLVASD EL EZT IS!
- saláta
- egészséges recept
4 klasszikus saláta receptje
- zöldség
- csirkemell
4 húsos saláta, ami megkönnyíti a fogyókúrát
- spenót
- csirke