Töltött tök receptek

Könnyű, mégis laktató

Elképzelhető, hogy a menzás tökfőzelék nem volt a kedvenced, de ezek a receptek isteniek, próbáld hát ki őket.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Lehet, hogy nem szereted a tököt, mert az emlékeidben a szörnyű iskolai menzás rémképek élnek. Pedig a tök - ha jól készíted - remek zöldség, rendkívül sokoldalú és ízletes.

20 extra hatékony zsírégető zöldség

Nézegess képeket!

Elolvasom

Íme, néhány töltött változat húsokkal és különböző zöldségekkel kombinálva, amelyekre egyszerűen képtelenség nemet mondani.

Próbáld hát ki őket te is, és felejtsd el a viszolygást, ami régről benned maradt!

Ízletes töltött tök

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált hús
  • 5 dl tejföl
  • 2 tök
  • 1 dl víz
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 tojás
  • 1 csokor kapor
  • fél csésze rizs
  • olaj
  • pirosarany
  • bors

A rizst főzd meg. A tököket hámozd meg, vágd 4 cm széles szeletekre, és kapard ki a közepükből a magokat. Sózd be őket, majd tedd félre állni. Az apróra vágott vöröshagymát pici olajon dinszteld meg, majd add hozzá a húst is. Ízlésed szerint sózd, borsozd, és nyomj bele egy pici pirosaranyat is.

Amikor elkészült a hús, keverd össze a rizzsel, a tojással és egy evőkanálnyi tejföllel. Egy tepsit olajozz ki, és helyezd bele a kivájt tököket. Töltsd meg a belsejüket a darált húsos masszával. A maradék tejfölt keverd össze a vízzel, picit sózd meg, és locsold rá a tökökre. Előmelegített sütőben 40-45 perc alatt süsd készre.

Gombás töltelékkel töltött tök

Hozzávalók:

  • 25 dkg csirkemell
  • 15 dkg gomba
  • 1 tök
  • 1 dl tejszín
  • 1 fej vöröshagyma
  • 10 dkg sajt
  • 2 kanál olívaolaj

A tököt negyedeld el, a belsejét kapard ki. A csirkemellet csíkozd fel, sózd, borsozd, és pici olajon hirtelen süsd meg. Az apróra vágott hagymát és gombát némi olajon dinszteld meg, majd keverd hozzá a húshoz. Öntsd bele a tejszínt, szórd meg reszelt sajttal, és a tepsire helyezett tököket töltsd meg. Előmelegített sütőben nagyjából fél óráig süsd.

Töltött tök kapormártásban

Hozzávalók:

  • 1 l húsleves alaplé
  • 60 dkg darált sertéshús
  • 4 evőkanál étolaj
  • 2 tök
  • 2 tojás
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 fej vöröshagyma
  • őrölt bors

Hozzávalók a mártáshoz:

  • 4 evőkanál étolaj
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 csomag kapor
  • 1 evőkanál kristálycukor

A tököket hámozd meg, vágd fel 2-3 ujjnyi vastag szeletekre, és a közepét kapard ki. A felaprított hagymát párold üvegesre kicsi olajon, majd vedd le a tűzről. Keverd össze a hússal, a tojással és az apróra vágott petrezselyemmel, és fűszerezd sóval, borssal. Tedd a tököket egy tepsibe, töltsd meg őket a masszával, és annyi húslevessel engedd fel, ami éppen ellepi őket. Előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt süsd készre.
Az olajba szitáld bele a lisztet, és készíts belőle rántást. Öntsd fel a tejföllel, és sózd, borsozd ízlésed szerint. Keverd bele a fehérbort, a cukrot, az apróra vágott kaprot, és hagyd besűrűsödni. Végül öntsd fel a tejszínnel, és a kész tököket locsold meg a mártással.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Vegetáriánus töltött tök

Hozzávalók:

  • 5 dkg füstölt sajt
  • 2 tök
  • 2 dl tejszín
  • 2 tojás
  • 1 csokor kapor
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál liszt
  • fél fej vöröshagyma
  • negyed bögre bulgur

A bulgurt másfélszeres vízzel forrázd le, sózd meg, és nagyjából 20 percig hagyd állni. A tököket vágd ketté, és a magos részüket kapard ki. Kicsit sózd be, és hagyd állni. A bulgurhoz keverd hozzá a felaprított hagymát, a felkockázott sajtot, a keményre főzött tojást, és töltsd bele a tökfelekbe. Tedd tűzálló tálba őket, majd pici vizet önts alá. Fedd le alufóliával, és előmelegített sütőben 20 perc alatt süsd meg. A lisztet az olajjal keverd össze, és készíts belőle világos színű rántást. Add hozzá a tejszínt, az apróra metélt kaprot, és sózd ízlésed szerint. Tálaláskor a mártással locsold meg a tököket.

OLVASD EL EZT IS!

borso
  • főzelék
  • saláták, zöldséges ételek

4 kalóriaszegény, de laktató főzelék

Ezt is szeretjük