Szűzpecsenye érmék színes körettel

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szűzpecsenye érmék színes körettel

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 szelet kb. 2 cm vastag szűzpecsenye
  • 2 ek olívaolaj
  • diónyi vaj (2-3 dkg)
  • 1 tk. mustár
  • frissen őrölt bors
  • 1,5 dl zöldségleves alaplé

Színes köret hozzávalói

  • 1 bébicékla
  • 1 db sárgarépa
  • 1 ek olívaolaj
  • 2 dkg vaj
Recept idők

Elkészítés:

A szűzpecsenyét a tenyerünkkel egy kicsit megnyomkodjuk.
Egy evőkanál olívaolajat egy teáskanál mustárral összekeverünk, teszünk bele két csipetnyi frissen őrölt borsot, és a hússzeleteket beleforgatjuk. Frissentartó fóliával letakarjuk, és 2-3 órára hűtőbe tesszük.
Amikor sütni szeretnénk, tepsibe rakjuk az olajat, felforrósítjuk, a húst megsózzuk, és beletesszük az olajba, rátesszük a vajat. Amikor az egyik oldala szép színt kap, megfordítjuk (2-3 perc), majd elősütjük a másik oldalát is.
Forró zöldségalaplevet adunk hozzá. Én két részletben tettem bele, alacsony hőfokon pároljuk (kb. 15 percig pároljuk).

Színes köret készítése:
A sárgarépát és a céklát vékony csíkokra vágjuk.
Az olajat felmelegítjük majd rátesszük a vajat, belerakjuk a zöldségeket, csipetnyi sóval ízesítjük és 3-4 percig sütjük, közben folyamatosan forgatjuk, csak roppanósra sütjük.
Krumplipürével és a hússal tálaljuk. Egy kis savanyú uborka nagyon jól passzol hozzá!:-)

Ezt is szeretjük