Reggeli húsos ragu

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Reggeli húsos ragu

Hozzávalók 4 személyre:

  • 15 dkg sonka
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 db paradicsom
  • 3 db paprika
  • 1/2 kisebb cukkini
  • 1 tk. bazsalikom
  • ízlés szerint só és frissen őrölt bors
  • 2 ek. olívaolaj
  • 2 dkg vaj
  • 4 szelet pirítós
  • 4 szelet sajt (vagy sajtreszelék)
Recept idők

Elkészítés:

A friss zöldségeket és a sonkát apró és egyforma kockákra vágom, a fokhagymát megpucolom. Egy magasabb falú serpenyőben felforrósítom az olívaolajat, rádobom a zúzott fokhagymát, és a vajat, rövid ideig, amíg felszáll az illata, pirítom. Ráteszem a kockázott sonkát, azzal is összeforgatom, aztán mehet bele a paradicsom, (előtte tanácsos a héját lehúzni!) a paprika és a cukkini kockázva. Megsózom, borsot őrölök rá, és bazsalikommal fűszerezem. Addig kavargatom, amíg egy picit megpuhulnak a zöldségek. Közben a kenyérpirítóba teszem a kenyeret, amikor kész, ráhalmozom a kenyérre a ragut és tálalom. (Rozskenyérrel nagyon finom.) A tetejére lehet sajtot szórni, vagy sajtszelettel beborítani.

Szerezd meg most 10% kedvezménnyel Mentes anyu szakácskönyvét!

Kedvenc receptkönyvünk, melynek minden nő konyhájában ott a helye, most 10% kedvezménnyel elérhető kizárólag a FeminaShopban május 3-16. között!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani. Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük