Reggeli húsos ragu
Reggeli húsos ragu
Hozzávalók 4 személyre
- 15 dkg sonka
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 db paradicsom
- 3 db paprika
- 1/2 kisebb cukkini
- 1 tk. bazsalikom
- ízlés szerint só és frissen őrölt bors
- 2 ek. olívaolaj
- 2 dkg vaj
- 4 szelet pirítós
- 4 szelet sajt (vagy sajtreszelék)
Elkészítés:
A friss zöldségeket és a sonkát apró és egyforma kockákra vágom, a fokhagymát megpucolom. Egy magasabb falú serpenyőben felforrósítom az olívaolajat, rádobom a zúzott fokhagymát, és a vajat, rövid ideig, amíg felszáll az illata, pirítom. Ráteszem a kockázott sonkát, azzal is összeforgatom, aztán mehet bele a paradicsom, (előtte tanácsos a héját lehúzni!) a paprika és a cukkini kockázva. Megsózom, borsot őrölök rá, és bazsalikommal fűszerezem. Addig kavargatom, amíg egy picit megpuhulnak a zöldségek. Közben a kenyérpirítóba teszem a kenyeret, amikor kész, ráhalmozom a kenyérre a ragut és tálalom. (Rozskenyérrel nagyon finom.) A tetejére lehet sajtot szórni, vagy sajtszelettel beborítani.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció