Aszalt gyümölcsös-mogyorós püspökkenyér

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az összegyűlt tojásfehérje felhasználásának a legfinomabb módja, ha püspökkenyeret sütünk belőle, jó sok aszalt gyümölccsel, és csokoládéval megpakolva.

Aszalt gyümölcsös-mogyorós püspökkenyér

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 db tojásfehérje
  • 10 dkg porcukor
  • 7 dkg liszt
  • csipet só
  • 1 tk vaníliaaroma
  • 1/2 citrom leve
  • 5 dkg apróra vágott csokoládé
  • 5 dkg apróra vágott mogyoró
  • 5 dkg mazsola
  • 5 dkg kandírozott narancshéj
  • 5 dkg kandírozott citromhéj
Recept idők

Elkészítés:

A tojásfehérjét egy csipet sóval kezdjük el habbá verni. Amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett csorgassuk hozzá a citromlevet, majd kanalazzuk hozzá a porcukrot.

Végül adjuk hozzá a vaníliaaromát, és addig keverjük, hogy jó kemény habot kapjunk.

A lisztet keverjük össze az aszalt, kandírozott gyümölcsökkel, az apróra vágott csokoládéval, és a mogyoróval, majd öntsük a keményre vert habhoz, és fakanállal óvatosan forgassuk össze.

Egy 20x10 cm-es (v. 25x10 cm-es) sütőformát alaposan kenjünk ki vajjal, majd szórjuk meg liszttel. Ezután öntsük bele a masszát egyenletesen.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20-25 perc alatt készre. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a sütemény. (Én légkeverésnél 150 fokon, 20 percig sütöttem.)

A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen.

Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, szeleteljük fel, és úgy kínáljuk. Tehetünk bele aszalt gyümölcsöt, és pl. a mogyoró helyett diót.

1
2
Ezt is szeretjük