Sütőben sült fánk

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Meguntam az olajban sült fánkot, és valami új fajtát akartam kipróbálni, ezért mamám ajánlotta ezt! Nem bántam meg, hogy megsütöttem!

Sütőben sült fánk

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg liszt
  • 5 dkg margarin
  • 7 dkg cukor
  • 3 dkg friss élesztő
  • 2 db tojássárgája
  • 3 dl tej
  • lekvár (barackkal a legjobb szerintem)
Recept idők

Elkészítés:

Langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Egy tálban elmorzsoljuk a lisztet, a puha margarint és a tojásokat. Utána hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt és dagasztjuk.
Ha esetleg ragadna, akkor adhatunk hozzá még egy kis lisztet.
Ha megdagasztottuk, letakarjuk konyharuhával és meleg helyre rakjuk, hogy megkeljen.
Mikor a duplájára kelt, átgyúrjuk, és kb 2 cm vastagságúra kinyújtjuk.
Egy közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk (én egy közepes bögre tetejével szaggattam ki), körülbelül 25-30 db lesz.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk őket, de úgy, hogy legyen hely közöttük mert még kelni fognak! Stampedlis pohár aljával a közepébe mélyedéseket nyomunk, és ebbe rakjuk a lekvárt, körülbelül 1 mokkáskanálnyit. Sütőbe rakjuk, 160-180 fokon 20 perc alatt kész!
Mikor megsültek, porcukrot szórunk rá!
Jó étvágyat :)

Ezt is szeretjük