Sajtos-sonkás rakott palacsinta
Ez az első recept, amit ide felrakok, így remélem, mindenkinek olyannyira fog ízleni, mint nekünk:)
Anyukám magán szakácskönyvében található ez a recept. Igazán finom és laktató ételről van szó.
Sajtos-sonkás rakott palacsinta
Hozzávalók 12 személyre
- 60 dkg burgonya (főtt, áttört)
- 1 db tojás
- 0,5 liter tej
- 40 dkg finomliszt
- 1 dl napraforgó olaj
- 0.5 kk só
- 2 ek napraforgó olaj (a palacsinta sütéséhez)
- 1 ek vaj (a jénai tál kikenéséhez)
- 20 dkg sajt (reszelt)
- 5 dl tejföl
- 1 csipet só
- 20 dkg sajt (reszelt)
- 30 dkg sonka (vagy párizsi)
- 2 dl tejföl (elhagyható)
- 1 csipet só
- 1 dl tejföl
- 3 dkg sonka (vagy párizsi)
Elkészítés:
Palacsintát készítünk: az áttört burgonyához hozzáadjuk a tojást, pici sót, a lisztet, és a tejjel (vagy szódavízzel fele-fele arányban), jól elkutyuljuk a tésztát. A sűrűségének meg kell egyeznie a hagyományos palacsintáéval. A végén olajat adunk hozzá, és ezzel is elkeverjük. Minden második-harmadik palacsinta sütésénél olajat teszünk a serpenyőbe, hogy ne ragadjon le a tészta.
Kisütjük az összes palacsintát.
Vékonyan kivajazunk egy jénai tálat.
Ezután összeállítjuk a tejfölös-sajtos tölteléket. A hozzávalókat egy edényben jól összekeverjük.
Ezt követően a sajtos-sonkás tölteléket is összekeverjük. Itt a tejföl elhanyagolható. A többi hozzávalót szintén edényben jól összekeverjük.
Az első palacsintát beletesszük a jénaiba, erre kerül 2 ek sajtos-sonkás töltelék. Erre újabb palacsinta jön, majd a tejfölös-sonkás töltelék, és így folytatjuk a rétegezést, ameddig a hozzávalók el nem fogynak. Ügyeljünk arra, hogy legfelülre sajtos-sonkás töltelék kerüljön!
Befedjük sima palacsintával a tetejét.
Rátesszük a tejfölt, majd rá a sonkacsíkokat (vagy parizercsíkokat).
Előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept