Színes téli saláta
Télen is lehet finom, friss, egészséges salátát készíteni.
Színes téli saláta
Hozzávalók 2 személyre
- egy db cékla (gömbölyű)
- egy db sárgarépa
- egy kisebb zellergumó fele
- egy csokor petrezselyemzöld
Öntet
- egy mokkáskanál mustár
- egy citrom kifacsart leve
- egy teáskanál olíva
- egy teáskanál jó minőségű napraforgóolaj
- egy mokkáskanál nyírfacukor
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítés:
Megpucoljuk, majd julienre vágjuk a zöldségeket. (Én zöldségszeletelővel vágtam fel, amit nemrég vásároltam). Egy tálba rakjuk.
Elkészítjük az öntetet, a mustárt egy tálba rakjuk, rátesszük az olajat, ráfacsarjuk a citromlevet, majd belekeverjük a cukrot, ízesítjük sóval, borssal és jól összekeverjük.
Rálocsoljuk a salátára. A petrezselymet összevágjuk és ráhintjük.
Tárolható a hűtőben is, de én fél óra múlva kínáltam. Finom sültek mellé, akár köretnek is kiváló.
Tipp: lehet joghurttal is kínálni!
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept